Διεθνή

Αισιόδοξος για τον τελικό του Euro ο Ολάντ

2016-01-25T062406Z_467738276_GF200001060

Μία νίκη της Γαλλίας επί της Πορτογαλίας στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, θα δώσει στη χώρα μια ευπρόσδεκτη ώθηση ηθικού, όπως δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

«Δεν είμαι παίκτης, ούτε και προπονητής και δεν μου αξίζει κάποια πίστωση για τις επιτυχίες της ομάδας της Γαλλίας,» είπε ο Ολαντ, παρών σε πολλούς αγώνες της εθνικής στο Euro 2016, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία.

«Πιστεύω, ωστόσο, ότι η τελική νίκη θα έχει θετική επίδραση στο ηθικό του γαλλικού λαού, καθιστώντας τους όχι μόνο χαρούμενους, αλλά και περήφανους για την ομάδα τους και αυτό που εκείνη εκπροσωπεί,» πρόσθεσε.

“Μια νίκη … δίνει πάντα στην χώρα την αίσθηση ότι μπορεί να πετύχει, όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και στην οικονομία και τον πολιτισμό, στη διεθνή σκηνή, στην πολιτική και τη διπλωματία,» συμπλήρωσε. «Θα μπορούσε να φέρει κάποια έξτρα αυτοπεποίθηση».

Η Γαλλία ελπίζει η «καλή αίσθηση» μιας επιτυχίας στο Euro 2016 θα φέρει μια ενδεικτική οικονομική ανάκαμψη, αν και η άμεσες επιπτώσεις θα συμβούν βραχυπρόθεσμα. Ο Ολάντ ελπίζει σε νίκη της Γαλλίας, προκειμένου να ανακάμψει την μελαγχολική του δημοτικότητα.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top