Ελλάδα

Ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια τρένων και του Προαστιακού έως την Τρίτη

4665C2048317D9F7FB7A00450420316E.jpg

Οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις εναντίον της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, με συνέπεια τα σιδηροδρομικά δρομολόγια να «νεκρώνουν» έως και το βράδυ της Τρίτης.

Ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια του ΟΣΕ και του Προαστιακού από το πρωί της Παρασκευής έως και τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, καθώς οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ενόψει της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Με ανακοίνωσή τους, τα συνδικάτα των σιδηροδρομικών προειδοποιούν ότι οι κινητοποιήσεις τους για την «ανατροπή» της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα «κορυφωθούν» το επόμενο διάστημα.

«Καλούμε την Κυβέρνηση να αποδείξει ότι αποτελεί αξιόπιστο συνομιλητή για τους εργαζομένους και να πράξει τα αυτονόητα έστω και την ύστατη ώρα», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τετάρτη έληξε η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προτάσεων για την απόκτηση του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με τη μοναδική προσφορά να προέρχεται από τους ιταλικούς σιδηρόδρομους.

Δύο άλλες εταιρείες που αρχικά συμμετείχαν στον διαγωνισμό απέσυραν το ενδιαφέρον τους.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top