Ελλάδα

Αλεξανδρούπολη: Εγκληματική οργάνωση Βούλγαρων εξαπατούσε ηλικιωμένους

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Ένας 32χρονος υπήκοος Βουλγαρίας φέρεται να είναι ο ιθύνων νους της σύστασης και δράσης εγκληματικής οργάνωσης εξαπάτησης κυρίως ηλικιωμένων στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ενώ τα μέλη της οργάνωσης ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία ομοεθνείς του.

Ειδικότερα, οκτώ μήνες μετά τη σύλληψη δύο εκ των δραστών ηλικίας 23 ετών (στις 27/10/15), ταυτοποιήθηκαν από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, τα στοιχεία του 32χρονου και ακόμη τεσσάρων μελών της οργάνωσης ηλικίας 52, 46, 43, 31 ετών (οι τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας και ο 31χρονος Έλληνας).

Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία η οργάνωση από τα τέλη Ιουλίου έως και τον Οκτώβριο του 2015, είχε διαπράξει τρεις απάτες σε βάρος ηλικιωμένων 79, 71 και 66 ετών και 14 απόπειρες εξαπάτησης στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, αποκομίζοντας το χρηματικό ποσό των 41.000 ευρώ.

Όσον αφορά τη μεθοδολογία της οργάνωσης, τα μέλη της επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με πολίτες, στους οποίους μια γυναίκα της οργάνωσης, προσποιούνταν τη δικηγόρο και με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας, για δήθεν θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε το παιδί τους, απαιτούσε χρηματικά ποσά από 1.000 έως 30.000 ευρώ.

Μάλιστα, προκειμένου να γίνουν πιο πειστικοί, άλλο μέλος του κυκλώματος προσποιούνταν το ίδιο το παιδί, το οποίο ζητούσε τη βοήθεια του γονέα. Στην συνέχεια και αφού πετύχαιναν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, ο 32χρονος κατεύθυνε τους «εισπράκτορες» μέλη της οργάνωσης στις οικίες των θυμάτων προκειμένου να παραλάβουν το συμφωνηθέν ποσό.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης βαρύνουν οι κατηγορίες σύστασης-συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και απάτες, κατά περίπτωση.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top