Πολιτική

Αμανατίδης: Με ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρξει καμία παραγραφή στην υπόθεση Siemens

«Παρέδωσα το σύνολο της υπηρεσιακής αλληλογραφίας ανάμεσα στην Μεταφραστική Υπηρεσία και στην Εισαγγελία Εφετών Κακουργημάτων Αθηνών»

VIDEO

B626E2E8DE800BDC311083AA24830D5B.jpg

Πειθαρχική εξέταση από τον Άρειο Πάγο για το φιάσκο της SIEMENS

«Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απολύτως παραγραφή στην υπόθεση της Siemens» επέμεινε την Τετάρτη ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης μετά τη συνάντησή του με τη Βασιλική Θάνου.

«Ανταποκρινόμενος στο αίτημα της προέδρου του Αρείου Πάγου, κας Θάνου Βασιλικής, στα πλαίσια των κυβερνητικών ενεργειών για την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης της Siemens και με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Κοτζιά παρέδωσα προ ολίγου το σύνολο της υπηρεσιακής αλληλογραφίας ανάμεσα στην Μεταφραστική Υπηρεσία και στην Εισαγγελία Εφετών Κακουργημάτων Αθηνών» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο.

Ο κ. Αμανατίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ανέφερε χαρακτηριστικά πως «…να είστε σίγουρος ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απολύτως παραγραφή». Ανέφερε ακόμη πως (ο εισαγγελέας} έχει παραλάβει το σύνολο της αλληλογραφίας, θα εξεταστεί και θα προβεί στις δικές του ενέργειες».

Nωρίτερα, παρενέβη η ηγεσία της Δικαιοσύνης, δια της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, προκειμένου να διερευνηθεί τι ακριβώς έγινε και ποιος ευθύνεται για την αναβολή επ’ αόριστον της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση της Siemens, δρομολογεί άμεση έρευνα για την αναζήτηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σε εισαγγελικούς λειτουργούς.

Παράλληλα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός παρενέβη και επικοινώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, ζητώντας την άμεση εκδίκαση των υποθέσεων για τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top