Διεθνή

Άμεσα αρχηγός των Συντηρητικών και Πρωθυπουργός την Τετάρτη η Τερέζα Μέι

6803B83583571AC43F6B79206BD077FF.jpg

Μετά την παραίτηση της Άντρεα Λέντσομ από τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας και την ανακοίνωση του Ντέιβιντ Κάμερον ότι θα παραιτηθεί την Τετάρτη, η κ. Μέι είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τους βουλευτές του κόμματος

Με μεγάλη τιμή και ταπεινότητα αποδέχθηκε, όπως δήλωσε, η Τερέζα Μέι την άμεση αναγόρευσή της σε ηγέτιδα του Συντηρητικού Κόμματος από τα αρμόδια όργανα και την επικείμενη αναγόρευσή της σε Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μετά την παραίτηση της Άντρεα Λέντσομ από τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας και την ανακοίνωση του Ντέιβιντ Κάμερον ότι θα παραιτηθεί την Τετάρτη, η κ. Μέι είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τους βουλευτές του κόμματος της πριν προβεί σε μία σύντομη δήλωση.

Εξήρε την «αξιοπρέπεια» της Άντρεα Λέντσομ και την ηγεσία του Ντέιβιντ Κάμερον και τόνισε ότι μπορεί να προσφέρει στη χώρα «δυνατή και δοκιμασμένη ηγεσία».

Η κ. Μέι επανέλαβε ότι «το Brexit σημαίνει Brexit» και ότι η Βρετανία θα πορευθεί εκτός ΕΕ με επιτυχία.

Πρόσθεσε ότι στόχος της είναι να ενώσει τη χώρα μετά από ένα διχαστικό δημοψήφισμα και να προσφέρει ένα «νέο, θετικό όραμα για μια χώρα που θα λειτουργεί για όλους και όχι για τους λίγους».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top