Ελλάδα

Ανακαίνισε το σχολείο της περιοχής σου με ένα κλικ

1ax27kxf.jpg

Ένα κλικ αρκεί για να ανακαινίσουμε το σχολείο που θέλουμε!

Βελτιωμένες σχολικές υποδομές που θα κάνουν τη ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών καλύτερη είναι ο βασικός στόχος του προγράμματος «Το Σχολείο που Θέλεις» της Coca-Cola Τρία Έψιλον, στο πλαίσιο του οποίου έχουν ήδη αναβαθμιστεί 12 σχολικά κτίρια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Το εν λόγω πρόγραμμα συμβάλει για 5η συνεχή χρονιά στη βελτίωση και αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων με στόχο ένα πιο όμορφο, φιλικό και ασφαλές σχολικό περιβάλλον.

Ένα κλικ αρκεί για να ανακαινίσουμε το σχολείο που θέλουμε! Μέχρι τις 11 Ιουλίου επιλέγουμε από την ιστοσελίδα του προγράμματος, ένα από τα 9 υποψήφια σχολεία του Νομού Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν φέτος στο πρόγραμμα και παράλληλα μαθαίνουμε γι’ αυτά και την ιστορία τους. Μπορούμε μάλιστα να επιλέξουμε περισσότερα από ένα σχολεία, με μια ψήφο στο καθένα.

«Το Σχολείο που θέλεις μέσα σε ένα καλοκαίρι» γίνεται πραγματικότητα με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και την ανάδειξη του πρώτου σχολείου σε ψήφους. Το σχολείο αυτό θα παραδοθεί πιο όμορφο και λειτουργικό τον Σεπτέμβριο.

Οι δράσεις μέχρι σήμερα

Πάνω από 4.200 μαθητές ήδη απολαμβάνουν ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον σε 12 ανακαινισμένα σχολεία, ενώ περισσότεροι από 140.000 πολίτες έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια με τη συμμετοχή τους. Η επένδυση της Coca-Cola Τρία Έψιλον εταιρείας στο πρόγραμμα ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αποκατάσταση των προβλημάτων των σχολικών κτιρίων.

Τα σχολεία που μπορείς να ψηφίσεις – Πέντε από τα 9 υποψήφια σχολεία

Μέσα στο καλοκαίρι η Coca-Cola Τρία Έψιλον θα προχωρήσει στις βελτιωτικές και επισκευαστικές εργασίες που απαιτούνται και με τη νέα χρονιά μαθητές και εκπαιδευτικοί θα βρεθούν σε ένα βελτιωμένο σχολείο.

Ας γνωρίσουμε τα πρώτα 5 από τα 9 υποψήφια σχολεία:

1o Δημοτικό Κορδελιού-Ευόσμου

sxolia1.jpg

Το παλαιότερο σχολείο του Δήμου, καθώς ιδρύθηκε το 1924. Ήταν παράπηγμα των Συμμαχικών στρατευμάτων που εγκαταλείφθηκε το 1918. Το 1934 ονoμάστηκε σε Δημοτικό Σχολείο Κάτω Χαρμάνκιοϊ. Το διδακτήριο που λειτουργεί σήμερα θεμελιώθηκε το 1954, με πρόγραμμα να κτισθούν 6 αίθουσες διδασκαλίας και το γραφείο, ενώ το 1970 έγινε μία ακόμα επέκταση.

Οι 315 μαθητές και 30 εκπαιδευτικοί του σχολείου αναφέρουν πως λόγω της παλαιότητας του κτιρίου υπάρχουν προβλήματα θέρμανσης, στεγάνωσης από τη στέγη και ασφάλειας στον αύλειο χώρο.

1ο ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου

sxolia2.jpg

Το σχολείο πρωτολειτούργησε το 1998 ως 1ο Τ.Ε.Ε. και με τη σημερινή του μορφή ως Επαγγελματικό Λύκειο ιδρύθηκε το 2006. Το κτίριο ανήκει στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου και έχει χτιστεί το 1984.

Οι 80 εκπαιδευτικοί και 475 μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου, εξειδικεύονται σε 4 τομείς: Μηχανολογίας, Δομικών Έργων, Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής και Υγείας-Πρόνοιας με 11 συνολικά ειδικότητες.

Η ανάγκη για ανακαίνιση είναι μεγάλη καθώς υπάρχουν φθορές στους τοίχους και προβλήματα θέρμανσης, μόνωσης και υγιεινής στις τουαλέτες.

1ο ΓΕΛ Ευόσμου

sxolia3.jpg

Το σχολείο ξεκίνησε ως Λυκειακό Παράρτημα του Λυκείου Ιωνίας. Από το 1975 στεγάστηκε στο 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου. Ως ανεξάρτητο σχολείο λειτούργησε το 1982 και μεταστεγάστηκε στις σημερινές του εγκαταστάσεις το 1991.

Είναι τριώροφο κτίριο 3.750 τ.μ. από τα οποία τα 2.800 τ.μ. αποτελούν την αυλή. Διαθέτει 14 αίθουσες διδασκαλίας, θέατρο, βιβλιοθήκη, γραφεία διευθυντή και καθηγητών, γραφείο παραχωρημένο στην ομάδα ΕΚΦΕ (Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών), αίθουσες Φυσικής, Χημείας, Πληροφορικής με 15 Η/Υ για σχολική εκπαίδευση και κλειστό γυμναστήριο. Στην αυλή φιλοξενούνται γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ.

1ο Γυμνάσιο Ελευθέριου–Κορδελιού

sxolia4.jpg

Το σχολείο λειτουργεί από το 1984 και φιλοξενεί μαθητές και από τον Εύοσμο και από το Κορδελιό. Συνολικά, 410 μαθητές κάνουν μάθημα σε 17 αίθουσες διδασκαλίας, 3 εργαστήρια,1 βιβλιοθήκη και 4 βοηθητικούς χώρους με σοβαρά προβλήματα στα δάπεδα και στη στέγη, αλλά και θέματα θερμομόνωσης και στεγάνωσης.

2ο ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου

sxolia5.jpg

Στο σχολείο αυτό λειτουργούν Τομείς Πληροφορικής, Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμών, Διοίκησης και Οικονομίας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Αισθητικής-Κομμωτικής. Το 2015 βραβευτήκαμε για τη χρήση του EUROPASS ως εργαλείου αναγνώρισης των μαθησιακών αποτελεσμάτων. Μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα ευρωπαϊκά σχέδια: Socrates/Comenius1, Leonardo da Vinci IVT και VETPRO και υλοποιήθηκαν 2 προγράμματα ERASMUS+ KA1, ενώ τώρα υλοποιείται το ERASMUS+ KA2 σε συνεργασία με 3 ευρωπαϊκά δημόσια σχολεία.

Το σχολείο συνεργάζεται με το Τμ. Φυσικής και το Τμ. Αρχιτεκτόνων ΑΠΘ και με τον Τμ. Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο πρόγραμμα Jean Monet Universities4EU, ενώ διαθέτει σχολική βιβλιοθήκη και τράπεζα αίματος.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top