Οικονομία

Ανακάμπτει η τουρκική λίρα

550_334_2997.jpg

Ανακάμπτουν σήμερα η τουρκική λίρα, όπως και οι τουρκικές μετοχές και τα ομόλογα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Η λίρα σημειώνει άνοδο 1,2% στα 3,0282 δολάρια, αλλά η ισοτιμία της υστερεί πάνω από 5% σε σχέση με την Παρασκευή, 15 Απριλίου, όταν εκδηλώθηκε η απόπειρα πραξικοπήματος.

Οι τουρκικές μετοχές καταγράφουν τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδό τους εδώ και πέντε εβδομάδες. Ο δείκτης Bist 100 αυξάνεται 2,4%, περιορίζοντας στο 11% τις απώλειες που είχε μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος. Την περασμένη εβδομάδα, ο δείκτης υποχώρησε 13,4%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από το 2008.

Οι τιμές των τουρκικών ομολόγων αυξάνονται για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Η απόδοση των 10ετών ομολόγων, με νόμισμα αναφοράς τη λίρα, υποχώρησε 15 μονάδες βάσης στο 9,66% (οι αποδόσεις των ομολόγων κινούνται αντίστροφα προς τις τιμές τους). Το κόστος ασφάλισης έναντι του κινδύνου μη αποπληρωμής ομολόγων σε μία 5ετία (CDS), μειώθηκε επίσης για τρίτη ημέρα, αλλά παραμένει σταθερά υψηλότερο από το αντίστοιχο της Ρωσίας, της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top