Ελλάδα

«Ανήθικο και εκβιαστικό μέτρο η δημοσίευση ονομάτων οφειλετών του δημοσίου»

dimosioi_upalliloi5.medium.jpg

Απόρροια της αδυναμίας της κυβέρνησης να θεσπίσει ένα δίκαιο και λειτουργικό φορολογικό σύστημα χαρακτηρίζει το Επιμελητήριο Έβρου, την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για δημοσίευση των ονομάτων των οφειλετών του δημοσίου για ποσά που υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Χριστόδουλος Τοψίδης κάνει λόγο για «ένα εκβιαστικό μέτρο που δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση την εισπραξιμότητα των δημοσίων εσόδων, παρά μόνο διαπομπεύει αδιακρίτως φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις».

Ο κ. Τοψίδης αναγνωρίζει ως σύννομη, την εν λόγω απόφαση, όχι όμως ηθική καθώς όπως επισημαίνει δεν σημειώνονται και οι αντίστοιχες οφειλές του Δημοσίου προς αυτές τις επιχειρήσεις. «Την ίδια ώρα που τα λουκέτα απειλούν χιλιάδες επιχειρήσεις και η έλλειψη ρευστότητας δοκιμάζει σύσσωμη την αγορά, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες αυξάνονται και πλέον ξεπερνούν τα 7 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 4% του ελληνικού ΑΕΠ».

Τέλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κατηγορεί την κυβέρνηση για διαπόμπευση ανθρώπων και επιχειρήσεων που «έχουν προσφέρει επί δεκαετίες στην ελληνική οικονομία και στην τοπική κοινωνία επιλέγοντας να παραμείνουν στην ακριτική περιοχή προσφέροντας εκατοντάδες πολύτιμες θέσεις εργασίας. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και η κυβέρνηση δημιουργεί μία στρεβλή εντύπωση για τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες, ως προς τις υποχρεώσεις τους στο κράτος, προκαλώντας μεγαλύτερο ρήγμα και διχασμό στις τοπικές κοινωνίες».επισημαίνει ο κ. Τοψίδης.

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top