Ελλάδα

Aπαλλάχθηκε η Σκαφίδα για την υπόθεση ντόπινγκ

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Απηλλάγη από την Αθλητική Δικαιοσύνη η 33χρονη πρωταθλήτρια για την υπόθεση του Ντόπινγκ, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Γεώργιο Κλουδά.

Ο ΣΕΓΑΣ είχε ξεκινήσει την  πειθαρχική  διαδικασία  σε βάρος της αθλήτριας του επί κοντώ Αφροδίτης Σκαφίδας, μετά από σχετική ενημέρωση που είχε από την IAAF και αφού η πρωταθλήτρια είχε αποχωρήσει από τους στίβους πριν τέσσερα περίπου χρόνια.

Αναλυτικότερα, η IAAF είχε ενημερώσει την Ομοσπονδία πως βρέθηκε θετικό δείγμα της αθλήτριας από επανέλεγχο, που έγινε σε δείγμα που είχε παρθεί το 2005 και ζήτησε την έναρξη της σε βάρος της πειθαρχικής διαδικασίας.

Τώρα, με αφορμή την απαλλαγή της  ο συνήγορος της   Γεώργιος Κλουδάς της δικηγορικής εταιρείας «Κλουδάς & Συνεργάτες» δήλωσε ότι «η ελληνική Αθλητική Δικαιοσύνη με μια σημαντική απόφαση της, απάλλαξε την Αφροδίτη Σκαφίδα δίνοντας τέλος σε μια περιπέτεια η οποία πιστεύω ότι εξ’ αρχής θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί».

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο κ. Κλουδάς: «Η Αφροδίτη Σκαφίδα χάρισε σημαντικές στιγμές στον Ελληνικό αθλητισμό και ήταν μια εκ των πρωτεργατών στο γυναικείο άλμα επί κοντώ, ένα άθλημα από το οποίο προσδοκούμε Ολυμπιακή διάκριση.

Η απαλλαγή της αποτελεί δικαίωση όλων των αθλητών και των αθλητριών απέναντι στον υπερβάλλοντα ζήλο της Αθλητικής Δικαιοσύνης» και προσέθεσε:

«Πρέπει όλοι να στηρίζουμε τον Ελληνικό αθλητισμό και κυρίως να ενθαρρύνουμε τις νέες και τους νέους να ασχοληθούν με αυτόν. Γι’ αυτό και πρέπει να προστατεύουμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες πρωταθλητές έτσι ώστε αφενός να μην αμφισβητούνται άδικα οι επιτυχίες τους κι αφετέρου να παραμένουν ινδάλματα για την ελληνική κοινωνία και τους νέους και τις νέες μας».

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top