Πολιτική

Απάντηση Θεοχάρη σε Ποτάμι: Ας μην ψάχνουν αποδιοπομπαίους τράγους

550_334_429003.jpg

Αμεση ήταν η αντίδραση του Χάρη Θεοχάρη στην επίθεση που του εξαπέλυσε το Ποτάμι, με αφορμή την ίδρυση νέας πολιτικής κίνησης από τον τέως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, με το όνομα «Δημοκρατική Ευθύνη».

Απαντώντας στη σκληρή κριτική ότι «”Δημοκρατική ευθύνη” και “έδρα κλεμμένη” δεν πάνε μαζί», ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κατηγόρησε τον Σταύρο Θεοδωράκη για διγλωσσία, παραθέτοντας σχετικές δηλώσεις του επικεφαλής της παράταξης.

Αναλυτικά τι αναφέρει ο Χ. Θεοχάρης:

«Για να ξεκαθαρίζουμε μια και καλή τα πράγματα: Η διγλωσσία του Ποταμιού προέρχεται από τον ίδιο τον Σταύρο Θεοδωράκη ανάλογα με το τι τον συμφέρει κάθε στιγμή.

Ας μην ψάχνουν αποδιοπομπαίους τράγους για τα εσωτερικά τους προβλήματα. Ας κοιτάξουν καλύτερα δίπλα τους.

Στις 5 Ιανουαρίου του 2015 ο επικεφαλής του Ποταμιού ανακοινώνοντας τη συνεργασία με τη Δράση έλεγε μεταξύ άλλων:

Για το αν η έδρα είναι προσωπική ή όχι: “Ο βουλευτής είναι βουλευτής. Εκλέγετε (sic) και με βάση το Σύνταγμα, εκφράζει προσωπική άποψη για τα πράγματα.

Αυτή η άποψη που διαχέεται τις τελευταίες ώρες και μάλιστα ως προοδευτική, ότι ο βουλευτής είναι όργανο του Θεοδωράκη ή του Τσίπρα ή του Σαμαρά και ψηφίζει αυτό που του λέει ο Τσίπρας ή ο Σαμαράς ή ο Θεοδωράκης, είναι βαθιά αντιδημοκρατική.

Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα η πολιτική συμφωνία. Μόνο σε λατινοαμερικανικά κοινοβούλια και Σοβιετικά κοινοβούλια η έδρα ανήκει στο κόμμα. Αυτή είναι η δική μας άποψη, που είναι και η άποψη της δημοκρατικής Ευρώπης”.

Είναι ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του Ποταμιού: http://topotami.gr/h-drasi-stirizi-potami/»

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top