Ελλάδα

Από 1/8 η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Βόρειο Αιγαίο

550_334_251135.jpg

Τη Δευτέρα 1η Αυγούστου ξεκινά το δρομολόγιο σύνδεσης των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου πλην της Σάμου, με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μια φορά την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Hellenic Seaways ανάρτησε το πρόγραμμα δρομολογίων που θα εκτελεί το νήσος Σάμος για δύο μήνες από 29 Ιουλίου μέχρι 27 Σεπτεμβρίου.

Το πλοίο θα συνδέει τέσσερις φορές την εβδομάδα τον Πειραιά με το λιμάνι των Μεστών στη Χίο και της Μυτιλήνης, αρχής γενομένης από τις 29 Ιουλίου και μια φορά την εβδομάδα θα εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς, Μεστά, Μυτιλήνη, Λήμνος, Θεσσαλονίκη, με πρώτο δρομολόγιο αυτό της 1ης Αυγούστου.

Να θυμίσουμε ότι το δρομολόγιο καθυστέρησε κατά 1.5 μήνα την έναρξή του αφού έπρεπε να συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Βόρειο Αιγαίο από 17 Ιουνίου.
 
Η καθυστέρηση οφείλεται στις επισκευαστικές εργασίες που γίνονται στο πλοίο και έχουν καθυστερήσει.

Η εταιρεία αγόρασε σε πλειστηριασμό το πλοίο Ionian Queen, τέλος του ’15 έναντι τριών εκατομμυρίων ευρώ και το μετασκεύασε σε Νήσος Σάμος.
 
Το πλοίο κατασκευάστηκε το 1988 έχει μήκος 192 μέτρα, πλάτος περίπου 30 μέτρα , έχει δυναμικότητα μεταφοράς 700 οχήματα και 2.200 επιβάτες και αναπτύσσει ταχύτητα 22 μιλίων.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top