Ελλάδα

Από την Τρούμπα στα «σαλόνια» τα Δικαστήρια Πειραιά

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Τις διαδικασίες για τη μεταφορά του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά στο πρώην κτίριο της Ραλλείου Σχολής, στην Πλατεία Κοραή (Δημοτικό Θέατρο), συζήτησαν ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης, παρουσία του γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς και εκπροσώπων του δικηγορικού συλλόγου, δικαστών και εργαζομένων στον τομέα της Δικαιοσύνης.

Έπειτα από τριάντα χρόνια συζητήσεων, σήμερα βρέθηκε λύση για τα κεντρικά ζητήματα αποπεράτωσης του έργου και μετατροπής της Ραλλείου Σχολής σε Δικαστικό Μέγαρο, καθώς εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση από το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ), παρέχοντας 5.000.000 ευρώ το χρόνο περίπου. Ο φορέας που θα εκτελέσει το έργο είναι οι Κτηριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ ΑΕ), ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές, ενώ ο δήμος θα παραχωρήσει το κτήριο για περισσότερα από 25 χρόνια. Η υποχρέωση ωστόσο του δήμου και της Περιφέρειας, είναι να γίνει αλλαγή χρήσης της γης, αφού η χρήση του κτηρίου συνολικής έκτασης 9.000 τετραγωνικών μέτρων, προβλεπόταν για δημαρχείο, καθώς επίσης να αλλάξει και το ρυμοτομικό σχέδιο.

Οι δικαστικές υπηρεσίες της πόλης, πέρα από το νέο κτήριο επί της πλατείας Κοραή και μόλις αυτό αποπερατωθεί, θα χρησιμοποιήσουν και ένα μέρος του κτηρίου της οδού Σκουζέ, αφού πρώτα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης του κτηρίου. Μάλιστα για τη στέγαση των διαφόρων διοικητικών υπηρεσιών που βρίσκονται σε χώρους εκτός του Δικαστικού Μεγάρου, σύμφωνα με πληροφορίες, δαπανούνται 700.000 ευρώ το μήνα σε ενοίκια.

Για την ερχόμενη Πέμπτη, έχει οριστεί μια ακόμη συνάντηση μεταξύ των αρμόδιων φορέων, ώστε να ρυθμιστούν οι ειδικοί όροι παραχώρησης και οι τεχνικές συνεννοήσεις.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top