Πολιτική

Αποκάλυψη Θεοδωράκη: Δεν μας κράτησε ο Τσίπρας στην Ε.Ε.

550_334_354791.jpg

Αποκαλύψεις σχετικά με τα όσα έγιναν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου έκανε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

«Αυτή η συνάντηση ήταν που μας κράτησε στην ΕΕ, δεν ήταν ο κ. Τσίπρας» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών έκανε το όχι, ναι» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης επισημαίνοντας ότι ο Πρωθυπουργός ξεκίνησε τη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς «επαναλαμβάνοντας τα ίδια κλισέ που οδήγησαν τη χώρα στο δημοψήφισμα και το όχι»

Ερωτηθείς σχετικά με την σύσταση εξεταστικής για την οικονομία ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι «προφανώς θα πούμε ναι σε μια τέτοια συζήτηση αλλά χωρίς να περιμένουμε ότι θα υπάρξει ουσιαστική απάντηση».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε λόγο για «εγκληματική ενέργεια σε βάρος της οικονομίας από ανθρώπους που δεν είχαν επίγνωση του μεγέθους του εγκλήματος» υποστηρίζοντας ότι η ευθύνη είναι όλων των υπουργών.

Ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε ότι δεν είναι υπέρ των εκλογών αυτή τη στιγμή, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ επισημαίνοντας ωστόσο ότι «μετεκλογικά, εξαρτάται από το ποιες θα είναι οι λύσεις».

Αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε: «Η απόφαση του Ποταμιού για τον εκλογικό νόμο είναι πρώτον, απόφαση του συνεδρίου και δεύτερον, ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας.
 
Κανείς βουλευτής δεν έχει διαφοροποιηθεί από τη βασική εισήγηση που έκανα σε δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις που είναι ότι καταψηφίζουμε τελικά την πρόταση της κυβέρνησης.»

Ακούστε το ηχητικό εδώ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top