Ελλάδα

Απολυμάνθηκε και κλειδώθηκε η Πέτρινη Αποθήκη στο λιμάνι του Πειραιά

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Σε 1.223 ανέρχονται οι μετανάστες και πρόσφυγες που εξακολουθούν να διαμένουν σε στέγαστρο περιμετρικά του λιμανιού του Πειραιά, ενώ σήμερα συνεργεία του ΟΛΠ προέβησαν σε απολύμανση και καθαρισμό του εσωτερικού χώρου του κτιρίου της Πέτρινης Αποθήκης το οποίο κλειδώθηκε.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με σημερινή ανακοίνωσή του διέψευσε αναρτήσεις σε ιστοσελίδες του διαδικτύου, σύμφωνα με τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν πρακτικές βίας με χρήση γερανού και σκοπό την εκκένωση της πέτρινης αποθήκης από πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η χρήση γερανού που έγινε από τον αρμόδιο φορέα καθαρισμού του λιμένα, κρίθηκε σκόπιμη προκειμένου να απομακρυνθούν καθ’ υπόδειξη των προσφύγων και των μεταναστών οι εγκαταλελειμμένες και μη χρησιμοποιούμενες σκηνές, προκειμένου να καθαριστεί ο χώρος.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 24/06 και ο επιβατικός σταθμός της πύλης Ε-1 άδειασε καθαρίστηκε και απολυμάνθηκε από συνεργεία του ΟΛΠ και έχει ήδη παραδοθεί στο επιβατικό κοινό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της ακτοπλοΐας.

Οι μετανάστες που διέμεναν στον συγκεκριμένο χώρο μεταφέρθηκαν και αυτοί κάτω από το στέγαστρο περιμετρικά του λιμανιού. Το μεσημέρι, 24 μετανάστες και πρόσφυγες μεταφέρθηκαν με πούλμαν σε κέντρο φιλοξενίας στα Οινόφυτα, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μεταφερθούν και οι υπόλοιποι μετανάστες και πρόσφυγες σε οργανωμένα κέντρα υποδοχής της χώρας.

Απόψε αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά το “Νήσος Ρόδος” με 13 μετανάστες και πρόσφυγες από νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top