Πολιτική

Αποστάσεις Βορίδη από τις δηλώσεις Άδωνι για κυβερνητικά στελέχη που «τα παίρνουν»

voridis-735x459.jpg

Σαφείς αποστάσεις από τη  δήλωση του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη πως κυβερνητικά στελέχη «τα παίρνουν» κράτησε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά fm ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.

«Δεν γνωρίζω αν στην κυβέρνηση τα παίρνουν. Αν γνώριζα θα έπρεπε να πάω στον εισαγγελέα» είπε .

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξη είπε μεταξύ άλλων πως : «μην μας το παίζουν αθώοι και καλοί. Για ποιούς λόγους θέλουν την εξουσία; Για ποιο λόγο κάνουν τα αντίθετα από αυτά που λέγανε;» , προσθέτοντας πως αν και δεν έχει στοιχεία για τις καταγγελίες του, όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα «ψάξει τα πάντα».

Αναφερόμενος στις καταγγελίες Γκαλμπρέιθ είπε πως η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση για εξεταστική επιτροπή για τα πεπραγμένα του Γιάννη Βαρουφάκη.

«Θέλουμε να ακούσουμε ποια είναι η θέση των κομμάτων και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση αυτής της Εξεταστικής. Ή θα συναινέσει ή θα την απορρίψει. Εάν ο κ. Τσίπρας καταλήξει να ψηφίσει όχι είναι απολύτως προφανές ότι αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη των ενεργειών αυτών του κ. Βαρουφάκη» είπε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε πως η κυβερνητική πρόταση για τον εκλογικό νόμο δεν θα λάβει τις 200 ψήφους που απαιτούνται.

Ερωτηθείς για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό είπε «πως είναι άλλο να θέλουμε να ξαναδώσουμε απευθείας εκλογή του προέδρου από το λαό και είναι άλλο να θέλουμε να του εκχωρήσουμε τμήμα της εκτελεστικής εξουσίας γιατί έτσι αλλάζουμε το πολίτευμα και τότε προφανώς θα πρέπει να εκλέγεται από το λαό ο πρόεδρος».

Ο ίδιος πάντως τάχθηκε κατά της αύξησης των αρμοδιοτήτων του Προέδρου.

«Εν πολλοίς πρέπει να παραμείνει όπως έχει το σύστημα. Όταν δεν μπορεί η Βουλή να εκλέξει πρόεδρο, τότε μόνο να προσφεύγουμε στο λαό» κατέληξε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top