Ελλάδα

Αυξάνονται οι ροές στην Κω: 43 πρόσφυγες διασώθηκαν από τη Δευτέρα το βράδυ

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Αύξηση παρουσιάζουν τα τελευταία 24ωρα οι ροές προσφύγων από την Τουρκία, καθώς εντοπίζονται σε καθημερινή βάση βάρκες με δεκάδες ανθρώπους, κυρίως στη θαλάσσια περιοχή της Κω.

Τη Δευτέρα το βράδυ και την Τρίτη το πρωί, εντοπίστηκαν δύο φουσκωτά σκάφη, τα οποία μετέφεραν συνολικά 43 πρόσφυγες σε ερημική παραλία του νησιού.

Αρχικά τη Δευτέρα το βράδυ, εντοπίστηκε σκάφος με 11 πρόσφυγες, οι διασώθηκαν από τη FRONTEX, η οποία περιπολούσε στο σημείο της Άκρας Σκανδαρίου.

Το πρωί της Τρίτης εντοπίστηκε άλλο ένα φουσκωτό σκάφος εντοπίστηκε -αυτή τη φορά- από άνδρες του Λιμενικού, το οποίο μετέφερε 32 πρόσφυγες, ενώ συνελήφθησαν οι δύο διακινητές που επέβαιναν στη βάρκα. Η επιχείρηση έλαβε χώρα και πάλι στην περιοχή Άκρα Σκανδαρίου, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι διακινητές ξεκινούν από πολύ συγκεκριμένο σημείο των τουρκικών ακτών και δρουν αυστηρά σε πλαίσιο, ακολουθώντας μία στάνταρ διαδρομή.

Οι συλληφθέντες διακινητές ήταν ηλικίας 23 και 29 ετών, ενώ απαγγέλθηκαν κατηγορίες και σε έναν 19χρονο, για πρόκληση ναυαγίου, που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top