Οικονομία

Βάζουν «καπέλο» 44% στην αύξηση των εισφορών περίθαλψης για τον ΟΓΑ

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Αυξήμενες κατά 44%, μεγαλύτερες δηλαδή από ό,τι προβλεπόταν στο νόμο για το ασφαλιστικό, θα είναι οι εισφορές περίθαλψης των αγροτών στον ΟΓΑ.

Αυτό προκύπτει από την εγκύκλιο του υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου από την οποία προκύπτει ότι τελικά χιλιάδες αγρότες θα κληθούν φέτος να πληρώσουν τουλάχιστον 38,47 ευρώ αν και ο νόμος Κατρουγκαλου προέβλεπε ότι θα έπρεπε να πληρώσουν 26,64 ευρώ.

«Θύματα» του τρικ του υπουργείου Εργασίας είναι οι αγρότες που είναι ενταγμένοι από την 1η έως την 5η ασφαλιστική κλίμακα καθώς στο τελευταίο άρθρο της εγκυκλίου ορίζεται ότι ναι μεν οι εισφορές υπολογίζονται με 3,61% επί του ποσου της κάθε κατηγορίας αλλά «η ασφαλιστική εισφορά δεν μπορει να είναι μικρότερη από αυτή που αναλογεί στο ποσό της 5ης ασφαλιστικής κατηγορίας».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι είναι από την 1η έως την 5η ασφαλιστική κατηγορία θα πληρώσουν «ταρίφα» 38,47 ευρώ το μήνα από 26,64 που πλήρωναν πέρσι, μια αύξηση, δηλαδη, της τάξης του 44% ή των 142 ευρώ το χρόνο, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει Μνημονίου το 2017 οι εισφορές περίθαλψης θα υπολογίζονται με ποσοστό 4,73% επί του εισοδήματος, το 2018 με 5,84% και το 2019 με 6,95%.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top