Διεθνή

Βοήθεια των ΗΠΑ στο Μπαγκλαντές για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

2B10EAA89B6514249B345D98633CE383.jpg

Και οι έξι επιτιθέμενοι ήταν ισλαμιστές που κατάγονταν από το Μπαγκλαντές.

Βοήθεια στον πρωθυπουργό του Μπαγκλαντές για την τρομοκρατική επίθεση στο εστιατόριο της Ντάκα όπου 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους προσφέρει ο Γενικός Γραμματέας των ΗΠΑ, Τζον Κέρι μέσω του FBI. 

Σκοπός να διερευνηθεί πως οι επιτιθέμενοι, οι οποίοι ήταν μικρής ηλικίας, οικονομικά ευκατάστατοι και μορφωμένοι κατάφεραν να φτάσουν στο άκρο της βίαιης ριζοσπαστικοποίησή τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία και οι έξι ισλαμιστές οι οποίοι σκοτώθηκαν στην άνευ προηγουμένου επίθεση της Παρασκευής ήταν από το Μπαγκλαντές και αυτό αφήνει πολλές αιχμές σε σχέση με τις διαστάσεις που λαμβάνει η τρομοκρατία και το πόσο γρήγορα αναπτύσσεται μιας και το Μπαγκλαντές μέχρι πρότεινος χαρακτηριζόταν ως μια σταθερή κοσμική δημοκρατία.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Παρασκευής και δημοσίευσε φωτογραφίες των πέντε επιτιθέμενων οι οποίοι κρατάνε πανευτυχείς μια μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

«Ο Γενικός Γραμματέας ενθάρρυνε την κυβέρνηση του Μπανγκλαντές να διεξαγάγει την έρευνά της σύμφωνα με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα» δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top