Πολιτική

Βούτσης: Έως τέλη Ιουλίου η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης ΝΔ για Εξεταστική

550_334_401416.jpg

Έως τα τέλη Ιουλίου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία.
 
Αυτή τη διαβεβαίωση έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Νίκο Δένδια, ο οποίος έκανε παράσταση διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας υποβάθμιση και απαξίωση της λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Βούτσης, μετά από συνεννόηση που θα έχει με την κυβέρνηση θα οριστικοποιηθεί και η ημερομηνία για τη συζήτηση. Παράλληλα, τόνισε ότι για θέματα που μπορούν να συζητηθούν και να δίνονται λύσεις δεν πρέπει να υπάρχουν πολιτικές εντάσεις χωρίς νόημα, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της ΝΔ.

Με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη και τη χθεσινή επιστολή των 36 βουλευτών του κόμματος σχετικά με τον τρόπο που ασκούνται ο κοινοβουλευτικός έλεγχος και το νομοθετικό έργο, ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι απέναντι σε αυτήν την πολιτική κίνηση επέλεξε να απαντήσει θεσμικά. Όπως είπε, τα ζητήματα για την καλύτερη νομοθέτηση έχουν ήδη τεθεί και συζητηθεί, τόσο στην Διάσκεψη των Προέδρων όσο και κατά τη συζήτηση αλλαγής του Κανονισμού τα Βουλής.

Ο κ. Βούτσης αναγνώρισε, πάντως, ότι υπήρξε μία σχετική καθυστέρηση σε ό,τι αφορά την πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι χωρίς να θέλει να κάνει συμψηφισμούς, υπήρξαν στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις που δεν έγιναν ποτέ.

«Στη συζήτηση του Κανονισμού της Βουλής, στις 28 Ιουνίου, αναφέρθηκα θεσμικά και δημόσια σε όλα αυτά τα ζητήματα που έθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, και αυτοκριτικά, και επεξηγηματικά, σε σχέση με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και την καλύτερη νομοθέτηση. Υπάρχουν για τα προαπαιτούμενα σφιχτά περιθώρια. Το ξέρουμε, ελπίζω αυτός ο κύκλος γρήγορα να κλείσει. Ο τρόπος που έρχεται και επανέρχεται αυτό το ζήτημα από την αξιωματική αντιπολίτευση δημιουργεί πεδίο παρεξήγησης», υπογράμμισε και κατέληξε:

«Το καμπανάκι της Δημοκρατίας πρέπει να το χτυπάμε όταν χρειάζεται για όσους χρειάζεται και για όσα θέματα χρειάζεται. Κανείς δεν έχει την αποκλειστικότητα για θέματα της Δημοκρατίας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top