Πολιτική

Βούτσης: O Ιούλιος είναι μήνας δημοκρατικών τομών

550_334_188954.jpg

Εκλογικός νόμος, τηλεοπτικές άδειες και εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, θα κυριαρχήσουν τον Ιούλιο στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, δήλωσε  ο πρόεδρος της Βουλής.

Η επισήμανση του Νίκου Βούτση έγινε στο περιθώριο της εθνικής επετείου της Γαλλίας, που γιορτάστηκε χτες βράδυ, στη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή της Αθήνας και διοργάνωσε ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Κριστόφ Σαντεπί.

Η δήλωση του ίδιου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

«Ο Ιούλιος ήταν πάντα καθοριστικός μήνας για τις εξελίξεις στη χώρα μας. Πηγαίνοντας λοιπόν προς την 24η Ιουλίου, που είναι η επέτειος για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, βρισκόμαστε σε ένα σκηνικό που λαμβάνονται πρωτοβουλίες για μια σειρά από δημοκρατικές, θεσμικές τομές.

Αυτό αφορά τόσο τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο και την απλή αναλογική, που θα γίνει τις προσεχείς Τρίτη και Τετάρτη, όσο και τον διαγωνισμό για τις άδειες, καθώς και για την πολύ σοβαρή συζήτηση που γίνεται στην ειδική εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια ανάμεσα σε κόμματα, μέσα ενημέρωσης και το τραπεζικό σύστημα και βεβαίως τα θέματα που έχουν ανοίξει στη Δικαιοσύνη, με αφορμή την υπόθεση Siemens, τα οποία χρήζουν μιας πολύ ιδιαίτερης προσοχής.

Μπορούμε να πούμε πως πέρα από μήνας αναζητήσεων για την υπέρβαση των κοινωνικών επιπτώσεων και των οικονομικών προβλημάτων είναι και ένας μήνας Δημοκρατίας».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top