Διεθνή

Βρετανία: Η Βουλή ψηφίζει για την ανανέωση του πυρηνικού συστήματος Trident

0F06705C3109DAE589216FCCA292F171.jpg

Η ψηφοφορία θα λάβει χώρα στις 18 Ιουλίου. Το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει τέσσερα υποβρύχια εξοπλισμένα με πυρηνικές κεφαλές, το αποκαλούμενο σύστημα Trident.

Το βρετανικό κοινοβούλιο θα διεξαγάγει ψηφοφορία στις 18 Ιουλίου για να αποφασίσει για την ανανέωση των τεσσάρων πυρηνικά οπλισμένων υποβρυχίων της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα στη Βαρσοβία ο απερχόμενος πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

«Η πυρηνική αποτροπή εξακολουθεί να είναι απαραίτητη κατά τη γνώμη μου, όχι μόνο για την ασφάλεια της Βρετανίας, αλλά όπως οι σύμμαχοί μας αναγνωρίζουν σήμερα εδώ, για τη συνολική ασφάλεια του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο κ. Κάμερον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τη δεύτερη ημέρα της συνόδου κορυφής της Συμμαχίας που διεξάγεται στην πολωνική πρωτεύουσα.

Ο κ. Κάμερον τόνισε ότι δεν αφήνει την απόφαση αυτή στον διάδοχό του, λέγοντας ότι η αντικατάσταση του γερασμένου στόλου των τεσσάρων υποβρυχίων που φέρουν πυρηνικές κεφαλές πρέπει να γίνει «πέραν πάσης αμφιβολίας».

Μιλώντας στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ο κ. Κάμερον ανέφερε επίσης ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα του είπε πως η Βρετανία θα πρέπει να συνεχίσει να είναι ένας αξιόπιστος, ισχυρός σύμμαχος εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top