Διεθνή

Βρετανία: Λίγες ώρες απομένουν μέχρι την αλλαγή σκυτάλης στην Ντάουνινγκ Στριτ

28026042D273559A6D320EAC18700C02.jpg

Αργότερα το απόγευμα ο Ντείβιντ Κάμερον θα προβεί σε μία τελευταία δήλωση έξω από την πρωθυπουργική κατοικία

Την τελευταία εμφάνισή του στην ώρα των ερωτήσεων προς τον Πρωθυπουργό πραγματοποίησε ο Ντέιβιντ Κάμερον το μεσημέρι, λέγοντας πριν αποχωρήσει εν μέσω παρατεταμένων χειροκροτημάτων ότι «θα του λείψει η βοή του (κοινοβουλευτικού) πλήθους» και ότι στην πολιτική «τίποτα δεν είναι πραγματικά αδύνατο αν βάλεις το μυαλό σου σε αυτό – άλλωστε, όπως είπα κάποτε, ήμουν το μέλλον κάποτε».

Αργότερα το απόγευμα ο κ. Κάμερον θα προβεί σε μία τελευταία δήλωση έξω από την πρωθυπουργική κατοικία, πριν μεταβεί στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ για να υποβάλλει επισήμως την παραίτησή του στη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία στη συνέχεια θα καλέσει την Τερέζα Μέι για της αναθέσει τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Η κ. Μέι αναμένεται έπειτα να κάνει τις πρώτες δηλώσεις της ως Πρωθυπουργός έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ ενδεχομένως μέχρι το τέλος της ημέρας να γίνει γνωστό και το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Αυτή τη φορά το ενδιαφέρον πέρα από τα παραδοσιακά μεγάλα υπουργεία στρέφεται και στη στελέχωση του ειδικού υπουργείου για τις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Σημειώνεται ότι ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν αναμένεται να αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών, καθώς η Τερέζα Μέι διαφωνεί με τις πολιτικές λιτότητες που ακολούθησε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top