Ελλάδα

Βρήκαν ποιος έκλεψε τα φυτοφάρμακα στην Αργολίδα

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Ένας 38χρονος ήταν ο δράστης της διάρρηξης στις αποθήκες της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, που είχε γίνει στις 2 Μαρτίου. Τότε, είχε κλαπεί μεγάλη ποσότητα φυτοφαρμάκων, μέρος της οποίας λίγο έλειψε να προκαλέσει οικολογική καταστροφή καθώς είχε πεταχτεί στον Ερασίνο ποταμό!

Ο δράστης εντοπίστηκε από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας Άργους και Ναυπλίου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή. Όπως διαπιστώθηκε, είχε πουλήσει μέρος των κλεμμένων εντομοκτόνων σε τρεις αγρότες, οι οποίοι κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Στην κατοχή τους βρέθηκε μέρος των φυτοφαρμάκων που αποδόθηκε σε αρμόδιο υπάλληλο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης.

Εκείνο που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη, είναι γιατί ο δράστης «ξεφορτώθηκε» στο ποτάμι αρκετές μέρες μετά την κλοπή πολλές από τις κούτες με τα φυτοφάρμακα, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Τις βρήκαν στις 23 Μαρτίου οι ψαράδες της Νέας Κίου όταν βγήκαν με τις βάρκες τους να πλέουν ως τη θάλασσα και κάλεσαν το Λιμενικό που τις παρέλαβε. Δείγμα νερού είχε σταλεί τότε για ανάλυση, αλλά διαπιστώθηκε ότι δεν είχε μολυνθεί.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top