Ελλάδα

Βροχή δύο μηνών έπεσε μέσα σε μία ώρα στο Βόλο

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Η διπλάσια ποσότητα βρόχινου νερού που πέφτει κατά μέσο όρο στο Βόλο ολόκληρο τον μήνα Ιούλιο, κάθε χρόνο, έπεσε τα ξημερώματα της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια μίας ώρας, στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με καταγραφές του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας, το ύψος της βροχής που έπεσε στον Βόλο έφθασε τα 28,2 χιλιοστά από τη 1:30 έως τις 2:00, όταν κατά μέσο όρο ολόκληρο τον μήνα Ιούλιο το ύψος της βροχής στην περιοχή αγγίζει τα 15 χιλιοστά.

Το μπουρίνι που ξέσπασε και σάρωσε την πρωτεύουσα της Μαγνησίας προήλθε από τον θεσσαλικό κάμπο και χαρακτηριστικό του ήταν, εκτός από τη νεροποντή, οι θυελλώδεις άνεμοι βορειοανατολικής διεύθυνσης, που έφθασαν σε ταχύτητα τα 57,9 χιλιόμετρα (7,4 μποφόρ).

Η ισχυρότατη καταιγίδα προκάλεσε μόνο πλημμυρικά φαινόμενα στους δρόμους του Βόλου, αφού το αποχετευτικό δίκτυο δεν μπορούσε να απορροφήσει τις τεράστιες ποσότητες νερού που έπεσαν και οι κάθετοι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ σε κεντρικούς δρόμους είχαν ακινητοποιηθεί πάρα πολλά αυτοκίνητα και η ορατότητα είχε περιοριστεί στο ελάχιστο.

Η καταιγίδα διήρκησε περίπου μία ώρα, αλλά τα ισχυρά φαινόμενα είχαν διάρκεια 40 λεπτά, με αστραπές και συνεχείς πτώσεις κεραυνών.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top