Πολιτική

Χάρτα αλληλεγγύης από ΝΔ: Κανένας στο περιθώριο

550_334_382624.jpg

Με τίτλο «Κανένας στο περιθώριο», η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε τις δράσεις της κοινωνικής αλληλεγγύης που θα προωθήσει το κόμμα το επόμενο διάστημα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε πως η κοινωνική αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή είναι θεμελιώδεις αρχές του κόμματος επισημαίνοντας πως εφαρμόζονται δράσεις οι οποίες έχουν δύο στόχους: να αναγνωρίζουν την προσφορά των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και να τις βοηθούν ουσιαστικά.
 
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος είπε πως η δράση του κόμματος θα αποτελέσει τη γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας των φορέων αυτών με όλα τα επίπεδα δημόσιας διοίκησης και λήψης πολιτικών αποφάσεων.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη, η νέα πραγματικότητα επιβάλλει ένα ευρύτατο δίκτυο κοινωνικών δομών το οποίο προϋπήρχε αλλά πλέον αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα.
 
«Η Νέα Δημοκρατία δρα στη βάση μιας αρχής και μιας πεποίθησης: κανένας στο περιθώριο» τόνισε επισημαίνοντας πως έχουν ήδη προγραμματιστεί επισκέψεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλη την επικράτεια σε μη κρατικές εθελοντικές δομές.

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, η δράση της Λ. Συγγρού αποσκοπεί στην καταγραφή των προβλημάτων, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα ζητήσει τη διεξαγωγή ευρείας συζήτησης στη Βουλή για τα θέματα αυτά.

Ο Αυγενάκης «βλέπει» εκλογές σύντομα

Παράλληλα, όπως είπε, υπηρετώντας την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της παράταξης, η ΝΔ σήμερα ως αντιπολίτευση θα συγκροτήσει το πρόγραμμά της για όλους τους άξονες της κοινωνικής πολιτικής και για τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής με εξειδικευμένες προτάσεις και πολιτικές, καθώς και με τη δημιουργία της «Χάρτας Αλληλεγγύης» της ΝΔ.

Αύριο, όπως τόνισε, ως κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία θα προωθήσει με απόλυτη προτεραιότητα μια σειρά μεταρρυθμίσεων που θα ευνοούν τη λειτουργία, διαχείριση και χρηματοδότηση και ανάπτυξη συνεργειών για τις δομές αυτές με εξίσου σημαντικό ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για τον εθελοντισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Σύμφωνα με τον «γαλάζιο» γραμματέα, οι μη κρατικές, εθελοντικές δομές κοινωνικής αλληλεγγύης ανέρχονται πανελλαδικά στις 2.500 και στόχος της ΝΔ είναι έως το φθινόπωρο να έχουν επισκεφθεί κλιμάκια του κόμματος 800-1.000 δομές σε όλη τη χώρα.

«Η αποτυχία της κυβέρνησης και σε αυτό τον τομέα είναι ξεκάθαρη. Αυτό το βλέπουμε σε κάθε επαφή που έχουμε με την κοινωνία» δήλωσε ο κ. Αυγενάκης, ενώ ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και στην κατάθεση από τη ΝΔ συγκεκριμένης πρότασης που αναφέρεται στην εμπιστοσύνη του κόμματος πως η ελληνική οικονομία μπορεί να έχει ανάπτυξη της τάξης του 4%.

«Η δική μας φιλοσοφία δεν είναι η κατανομή μιζέριας για όλους αλλά η κατανομή πλούτου σε όλους» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως έχει εξαπατήσει τον ελληνικό λαό.

«Η διάσταση μεταξύ λόγων και έργων της κυβέρνησης είναι τεράστια. Η κοινωνική αλληλεγγύη δεν χαρίζεται, δεν μονοπωλείται και δεν υφαρπάζεται, είναι μια διαρκής προτεραιότητα για τις δυνάμεις που σέβονται τον ελληνικό λαό» είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top