Αυτοκίνητο

«Χατ Τρικ» για τα Adam στο Kenotek Ypres Rally

rally2.jpg

Η Opel κυριάρχησε στον τρίτο γύρο του FIA ERC Junior 2016 στο Βέλγιο και γιόρτασε μία ιστορική επιτυχία στο Kenotek Ypres Rally. Μέσα σε 35 R2 cars (13 από τα οποία έτρεχαν στο ERC Junior), τα Opel Adam σάρωσαν τον ανταγωνισμό τερματίζοντας στις 3 πρώτες θέσεις του βάθρου.

Ο ενθουσιασμός του νικητή Marijan Griebel ήταν ασυγκράτητος. Ο 27χρονος εργοστασιακός οδηγός της Opel από το Hahnweiler είχε έρθει πολλές φορές σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη του νίκη στο ERC Junior, αλλά άλλες τόσες δεν είχε την τύχη με το μέρος του. Αυτή τη φορά, τα πάντα κύλησαν ομαλά. Μετά από μία συναρπαστική εμφάνιση και σκληρή μάχη σε 17 ειδικές διαδρομές και περίπου 250 SS km, ο Griebel και ο συνοδηγός του Stefan Kopczyk (35 ετών, από το Heilbronn) διέσχισαν τη γραμμή τερματισμού στην καρδιά του Ypres ως νικητές.

Ο πιο σκληρός ανταγωνισμός για τους Griebel/Kopczyk ήρθε εκ των έσω. Ο Chris Ingram (21, από το Manchester) και η γερμανίδα συνοδηγός του Katrin Becker (35, από το Schlitz) της Opel Rallye Junior Team άσκησαν πίεση στους ομόσταυλούς τους σε όλη τη διάρκεια του ράλι, αλλά τελικά υποκλίθηκαν στην ανωτερότητά τους.

«Πολλά συγχαρητήρια στους Marijan και Stefan, έκαναν φανταστική δουλειά», δήλωσε ο Ingram, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος για τρίτη φορά στο τρίτο ράλι στο Βέλγιο. Με αυτή την ισχυρή επίδοση, εδραιώθηκε στην κορυφή του FIA ERC Junior. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τις επιδόσεις μας. Κύριος στόχος μας ήταν να συγκεντρώσουμε περισσότερους σημαντικούς βαθμούς για το πρωτάθλημα, γι’ αυτό δεν ριψοκινδυνέψαμε μία πλήρη επίθεση στο τέλος. Ο Marijan ήταν σχεδόν αήττητος έτσι κι αλλιώς».

Ο Julius Tannert (26, από το Zwickau) και η συνοδηγός του Jennifer Thielen (32, από το Moestroff) ήταν το τρίτο εργοστασιακό δίδυμο της Opel με τερματισμό στο βάθρο, επαναλαμβάνοντας τη περσινή του επιτυχία στο Ypres. Η ομάδα (από Γερμανία-Λουξεμβούργο) ολοκλήρωσε το θρίαμβο της φίρμας καθώς, ποτέ πριν η Opel δεν είχε τρία εργοστασιακά αυτοκίνητα και στις τρεις θέσεις του βάθρου σε rally.

Τα Adam θα μπορούσαν να καταλάβουν και τις επόμενες δυο θέσεις στην 5άδα, αλλά ο Lukasz Pieniazek (Πολωνία) και ο Callum Devine (Ιρλανδία), που ήταν στην 4η και 5η θέση μετά το πρώτο σκέλος με τα ιδιωτικής συμμετοχής Adam, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη δεύτερη μέρα.

Τώρα στη μέση της σεζόν, η κατάταξη του πρωταθλήματος διαμορφώνεται με τον Ingram στην κορυφή (87 βαθμούς) και δεύτερο τον Griebel (72 βαθμούς), ενώ ο Tannert βρίσκεται στην έκτη θέση (37 βαθμούς).

Ο επόμενος αγώνας ERC Junior θα πραγματοποιηθεί 15-17 Ιουλίου στην Εσθονία.

rally1.jpg

Νίκος Τσάδαρης

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top