Ελλάδα

Χίος: Σκηνές χάους με εγκλωβισμένους Τούρκους τουρίστες στο τελωνείο

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Σε φιάσκο, που δύναται ακόμα και να διαλύσει τον ελάχιστο τουρισμό που απέμεινε πια στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, μετατράπηκε η απόπειρα εισόδου εκατοντάδων Τούρκων επισκεπτών, που επέλεξαν τη Χίο για τις ολιγοήμερες διακοπές τους, με αφορμή τη θρησκευτική τους γιορτή -το γνωστό Μπαϊράμι.

Λίγο μετά τις 8:30 το πρωί, το σύστημα ελέγχου διαβατηρίων τέθηκε εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα στο Τελωνείο της Χίου να σχηματιστούν ουρές από εκατοντάδες Τούρκους, οι οποίοι, για περισσότερες από τρεις ώρες, παρέμεναν καρτερικά να θεωρήσουν τα έγγραφά τους.

Οι ελπίδες ότι το σύστημα θα επανέλθει σε σύντομο χρονικό διάστημα αποδείχθηκαν φρούδες, με την ένταση και τον εκνευρισμό, όπως αναφέρει το politischios.gr, να δίνουν τη θέση τους, στην υπομονή και στην κατανόηση.

Τουρίστες ταλαιπωρημένοι κάτω από τον καυτό ήλιο, χωρίς νερό ή άλλου είδους διευκόλυνση ήταν το σκηνικό που συνέθεσε την… ευρωπαϊκή εικόνα της Χίου. Μην αντέχοντας άλλο την αναμονή, μάλιστα, μία υπήκοος Τουρκίας κατέρρευσε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο.

Μάλιστα, η οικογένειά της ειδοποίησε το γραφείο, από το οποίο θα ενοικίαζαν αυτοκίνητο, ότι θα παραλάμβανε το όχημα από τα… Επείγοντα Περιστατικά του Νοσοκομείου.

Μην έχοντας άλλον τρόπο αντίδρασης, οι στοιβαγμένοι τουρίστες άρχισαν να χειροκροτούν με ειρωνεία, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά στην Ευρώπη.

«Η χώρα μας δεν έχει ανάγκη όσα χρήματα έχετε ανάγκη εσείς, κι όμως αυτά δεν συμβαίνουν στην Τουρκία. Ζητάτε να σας στηρίξουμε, αλλά αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ είναι μεγάλο πρόβλημα για εσάς τους Έλληνες» δήλωσαν στην κάμερα του politischios.gr.

Την εικόνα των όσων τραγικών διαδραματίστηκαν στο Τελωνείο, ήρθε να συμπληρώσει η απόφαση πολλών Τούρκων να επιβιβαστούν στα πλοιάρια και να επιστρέψουν απογοητευμένοι πίσω στον Τσεσμέ. «Λυπούμαστε για την απόφασή μας να έρθουμε στη Χίο. Όμως δεν αντέχουμε άλλη ταλαιπωρία» δήλωσαν απογοητευμένοι.  

Τελικά, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και προκειμένου να δοθεί λύση στην πολύωρη ταλαιπωρία των επιβατών, αποφασίστηκε να γίνει τυπικός έλεγχος από τους αστυνομικούς απλά με την εξέταση του διαβατηρίου και της visa, καθώς και των εγγράφων ταυτοπροσωπίας.

xios%202.jpg

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top