Πολιτική

Χορήγηση 2.750 εκκρεμών ΕΦΑΠΑΞ εντός του Ιουλίου ανακοίνωσε ο Πετρόπουλος

6B7F94F3D7B90F64BFAF0211FEB6C62A.jpg

Ανοίγει την «κάνουλα» για ΕΦΑΠΑΞ και εκκρεμείς συντάξεις το Υπουργείο Εργασίας, όπως ανακοίνωσε από τη Βουλή ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ανοίγει την «κάνουλα» για ΕΦΑΠΑΞ και εκκρεμείς συντάξεις το Υπουργείο Εργασίας, όπως ανακοίνωσε από τη Βουλή ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Τη χορήγηση 2.750 εκκρεμών ΕΦΑΠΑΞ εντός του Ιουλίου και την καταβολή 584 εκατομμυρίων ευρώ για συντάξεις έως τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενώ δεσμεύτηκε για την ταχύτερη απονομή των συντάξεων αν και μάλλον η ταχύτητα παραπέμπεται στο 2017.

Σύμφωνα με τον Τάσο Πετρόπουλο μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα πρόκειται να χορηγηθούν 1.500 εκκρεμή ΕΦΑΠΑΞ από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων τα οποία δεν είχαν δοθεί από το Σεπτέμβριο του 2013, 1.000 από το ΤΑΥΤΕΚΩ και 250 από το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

Αναφορικά με την κατανομή συντάξεων, ο αρμόδιος υφυπουργός ανακοίνωσε ότι η «κάνουλα» θα ανοίξει και έως τον Οκτώβριο θα διατεθούν συνολικά 584 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, όπως υποστήριξε, για το ΙΚΑ το ποσό θα ξεπερνά τα 404 εκατομμύρια ευρώ, τα 122 εκατομμύρια ευρώ για τον ΟΑΕΕ και τα 57 εκατομμύρια ευρώ για το ΕΤΑΑ.

Σχετικά πάντως με το χρόνο απονομής των συντάξεων, ο κος Πετρόπουλος δεν ήταν σε θέση να δώσει σαφή χρονοδιαγράμματα και αρκέστηκε να διαβεβαιώσει ότι οι διαδικασίες θα γίνουν ταχύτερες. Με δεδομένη, δε, την ενοποίηση των ταμείων στον νέο ΕΦΚΑ εκτίμησε ότι οι ταχύτητες θα είναι «τεράστιες».

Ο ίδιος, ωστόσο, μάλλον παρέπεμψε αυτή την ταχύτητα στο 2017 καθώς δεν απέκλεισε το γεγονός η λογισμική προετοιμασία του ΕΦΚΑ να μην επιταχύνει άμεσα τους ήδη υπάρχοντες ρυθμούς απονομής των συντάξεων.

« Όταν φτιάχνεται ένας μεγάλος δρόμος γράφεται η προσωρινή ταλαιπωρία. Μπορεί να συμβεί, να έχουμε μια διαχείριση μέσα από το λογισμικό σύστημα τέτοια που να μην επιταχύνουμε τους ήδη υπάρχοντες ρυθμούς. Μιλάω για την πληρότητα καταβολής της σύνταξης που είμαι βέβαιος ότι μες το 2017 πιστεύω θα το έχουμε πετύχει και θα έχουμε ταχύτατη έκδοση σύνταξης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top