Ελλάδα

Χωρίς δεσμεύσεις η συνάντηση των εργαζομένων του ΟΣΕ με Σπίρτζη

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Στάση αναμονής τηρούν οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους, μετά την δίωρη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, παρουσία της υφυπουργού Μαρίνας Χρυσοβελωνη

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Παναγιώτη Παρασκευόπουλο αν και υπήρξε κατανόηση  από μεριάς του υπουργού σε πολλά θέματα, εντούτοις δεν υπήρξαν δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας για την διασφάλιση της εργασίας τους. καθώς όπως τους είπε βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εξαγοράς της ΤΡΕΝΟΣΕ από τους Ιταλούς.

Στην συνάντηση των δυο πλευρών, σύμφωνα με τους εργαζόμενους,ετέθησαν επί τάπητος τα εξής θέματα:

1. Του γενικού κανονισμού λειτουργίας, όπου ο υπουργός ζήτησε από τους εργαζόμενους  να του στείλουν τις  προτάσεις τους και σε ένα νέο ραντεβού να συζητήσουν το θέμα.

2 Το θέμα των εξελίξεων (σχετικά με την διασφάλιση της εργασίας τους). Επισημάνθηκε από τον υπουργό ότι υπάρχει πρόθεση του υπουργείου να βοηθήσει ανάλογα με την τροπή που θα πάρει το θέμα όταν ανοίξει μεθαύριο ο φάκελος της  προσφοράς από τους Ιταλούς. Ανάλογα δηλαδή εάν θα επικυρωθεί ή όχι η προσφορά των Ιταλών και ποιες θα είναι οι περαιτέρω εξελίξεις. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν  πολιτική δέσμευση του κ. Σπίρτζη για την διασφάλιση των εργαζομένων, του υπηρετούντος προσωπικού. 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Παναγιώτης Παρασκεύοπουλος επισήμανε ότι υπάρχει καλή πρόθεση από το υπουργείο όσον αφορά την διασφάλιση της εργασίας τους, αλλά ωστόσο ο υπουργός δεν θέλησε να προχωρήσει πέραν των προφορικών διαβεβαιώσεων. Και αυτό, καθώς οι σιδηροδρομικοί ζήτησαν από τον κ. Σπίρτζη να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση που ναι διασφαλίζεται το προσωπικό,  αλλά ωστόσο ο υπουργός αρνήθηκε να δεσμευτεί σε κάτι τέτοιο. 

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top