Πολιτική

Χρυσόγονος: Δεν είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της Ε.Ε.

xrysogonos-735x447.jpg

«Τα αντικειμενικά δεδομένα δεν με αφήνουν να είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της Ε.Ε.», υποστήριξε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος. «Ακόμα και κράτη με συντηρητικές κυβερνήσεις δεν καταφέρνουν να ελέγξουν τα δημοσιονομικά ελλείμματα. Ακόμα δηλαδή και όταν υπάρχει η πολιτική βούληση  δεν μπορούν να φτάσουν τους δημοσιονομικούς στόχους, καθώς αυτοί οι στόχοι δεν είναι ρεαλιστικοί», τόνισε σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο.

Στη συνέχεια πρόσθεσε:  «Καταρχάς, δεν υπάρχει επαρκής αλληλεγγύη και μεταξύ των κρατών αλλά ακόμα και στο εσωτερικό τους. Βρισκόμαστε σε μια νομισματική ένωση η οποία θέτει κοινούς δημοσιονομικούς στόχους για όλους μη λαμβάνοντας υπ` όψη της τις ιδιαιτερότητες του κάθε κράτους.

Η χώρα μας δαπανά κάθε χρόνο πολλαπλάσια χρήματα για τις αμυντικές ανάγκες, καθώς γειτνιάζει με έναν ισχυρότερο αντίπαλο, την Τουρκία και προσπαθεί να εξισορροπήσει τις στρατιωτικές δαπάνες. Αν δεν είχαμε τα τελευταία 40 χρόνια δαπανήσει όλα αυτά τα χρήματα σε στρατιωτικούς θα είχαμε λιγότερο δημόσιο χρέος από την Ιταλία».

Επιπλέον, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι υπάρχει ανάγκη να συσταθεί κοινό ταμείο ανεργίας, ενώ ανεξάρτητα για ποια πολιτική τελικά θα ακολουθεί η Ε.Ε. θα πρέπει να αποφασίζεται από κοινού, δημοκρατικά από κάποιο κοινοβουλευτικό όργανο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ένωσης. «Δυστυχώς σήμερα κάποιες χώρες επιβάλουν τις θέσεις τους στις υπόλοιπες», συμπλήρωσε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top