Διεθνή

Δεν έβγαλε όπλο ο δολοφονημένος από αστυνομικούς Στέρλινγκ (σκληρό βίντεο)

BC8E2629D97634EA1A3C119AAB911C08.jpg

Σοκ και οργή προκαλεί νέο βίντεο σχετικά με τη δολοφονία του 37χρονου Άλτον Στέρλινγκ, από αστυνομικούς, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι επιχείρησε να τραβήξει όπλο.

Σοκ και οργή προκαλεί νέο βίντεο σχετικά με τη δολοφονία του 37χρονου Άλτον Στέρλινγκ, από αστυνομικούς, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι επιχείρησε να τραβήξει όπλο.

Στα πλάνα του βίντεο φαίνεται ο άτυχος άνδρας να βρίσκεται εγκλωβισμένος από τους δύο αστυνομικούς, χωρίς να μπορεί να αντισταθεί, την ώρα που εκείνοι τον πυροβολούν εν ψυχρώ, χωρίς να κάνει κάποια κίνηση για να βγάλει όπλο.

Στο πρώτο βίντεο που είχε δημοσιευτεί, φαινόταν ξεκάθαρα το όλο σκηνικό, όμως δεν διακρινόταν καλά το τι συνέβαινε με τα χέρια του άτυχου Στέρλινγκ. Το δεύτερο βίντεο ρίχνει άπλετο φως στην ντροπιαστική για την αστυνομία των ΗΠΑ υπόθεση. 

Δύο αστυνομικοί στο Μπατόν Ρουζ πήγαν έξω από κατάστημα της πόλης, μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα, σύμφωνα με το οποίο ένας άντρας με κόκκινη μπλούζα που πουλούσε CDs έξω από το κατάστημα τον απείλησε με όπλο. Όταν έφθασαν στο σημείο οι δύο αστυνομικοί είχαν μια έντονη συζήτηση με τον 37χρονο άντρα και ο ένας από αυτούς έβγαλε το όπλο του και τον πυροβόλησε.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του Abdul Muflahi, όταν το θύμα προσπάθησε να απωθήσει τον αστυνομικό που του επιτέθηκε, ο συνάδελφός του πυροβόλησε τον 37χρονο τέσσερις με έξι φορές. Πρόσθεσε ότι το θύμα δεν χρησιμοποίησε όπλο, αλλά μόλις έπεσε νεκρός οι αστυνομικοί βρήκαν όπλο στην τσέπη του.

Το δεύτερο βίντεο τραβήχτηκε από καταστηματάρχη της περιοχής, ο οποίος το παρέδωσε στα αμερικανικά ΜΜΕ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top