Διεθνή

Δεν καταρτίζει έκτακτο προϋπολογισμό η Βρετανία λόγω Brexit

2016-07-13T184238Z_1762598858_LR1EC7D1FY

Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ, δηλώνει ότι η χώρα δεν θα χρειαστεί έκτακτο προϋπολογισμό, και ότι το υπουργείο θα παρακολουθεί την κατάσταση της οικονομίας το καλοκαίρι, πριν ανακοινωθούν οι οικονομικοί στόχοι το φθινόπωρο.

Ο Χάμοντ μετακινήθηκε χθες από το υπουργείο των Εξωτερικών στο υπουργείο των Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση υπό την Τερίσα Μέι.

«Πρέπει να κάνουμε πολλή δουλειά. Η πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσουμε σε ανακοίνωση για τον προϋπολογισμό το φθινόπωρο, όπως γίνεται συνήθως, ενώ θα παρακολουθούμε την κατάσταση της οικονομίας το καλοκαίρι», δήλωσε ο Χάμοντ στο Sky News.

Παράλληλα συμπλήρωσε: «Θα δω τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας σήμερα το πρωί και θα εξετάσουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε».

Ο Βρετανός υπουργός των Οικονομικών τόνισε στο ITV ότι δεν θα χρειαστούν έξι χρόνια για μία συμφωνία για το Brexit, τονίζοντας ότι δεν απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες διαβεβαίωσης των διεθνών αγορών ότι θα γίνουν όλα τα βήματα που είναι αναγκαία.

Ο Χάμοντ τόνισε ακόμη ότι η αξιοπιστία θα αποκατασταθεί σταδιακά, ενώ οι Βρετανοί θα καταλάβουν σύντομα το νέο μέλλον, το οποίο σχεδιάζει η κυβέρνηση Μέι.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top