Διεθνή

Δεν υπάρχει άμεσος αντίκτυπος από το Brexit στον ισπανικό τουρισμό

ibiza2.medium.jpg

Δεν θα γίνει αισθητός βραχυπρόθεσμα ο όποιος αντίκτυπος από το Brexit στον ισπανικό τουρισμό και η Ισπανία θα συνεχίσει να στοχεύει στη βρετανική αγορά ό,τι κι αν γίνει, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της ισπανικής τουριστικής βιομηχανίας.

«Βραχυπρόθεσμα δεν θα δούμε επιπτώσεις, διότι σε ό,τι αφορά τις αερομεταφορές και τις κρατήσεις το καλοκαίρι και το χειμώνα, έχουμε ήδη δει μεγάλη αύξηση», δήλωσε η Μάρτα Μπλάνκο Κεσάδα, γενική διευθύντρια του ισπανικού οργανισμού τουρισμού Turespana, σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Xinhua.

Οι Βρετανοί αντιστοιχούν στο 25% του συνολικού αριθμού επισκεπτών στη χώρα και έχουν σημαντική συνεισφορά στα έσοδα της ισπανικής τουριστικής βιομηχανίας. Στον απόηχο του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος, ο ισπανικός οργανισμός τουρισμού είπε ότι η χώρα ανυπομονεί να υποδεχθεί τους Βρετανούς επισκέπτες.

Η βρετανική αγορά περιορίζεται στον παραθαλάσσιο τουρισμό, αλλά το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών επεκτείνεται και στη γαστρονομία, το κρασί και τον πολιτισμό, πρόσθεσε η αξιωματούχος.

Η Μπλάνκο Κεσάδα τόνισε ότι η συμβολή του τουρισμού στο ισπανικό ΑΕΠ ανέρχεται στο 10,9%, με τον συγκεκριμένο κλάδο να είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία του 12% των θέσεων εργασίας στη χώρα.

«Μέχρι στιγμής φέτος, έχουμε δεχθεί περισσότερους από 25 εκατομμύρια ξένους τουρίστες, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση άνω του 11% συγκριτικά με το 2015», πρόσθεσε.

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top