Ελλάδα

Δεύτερη αναγκαστική προσγείωση στα Χανιά χθες

chania-airport2.jpg

Βραδιά αναγκαστικών προσγειώσεων χθες βράδυ στο αεροδρόμιο Χανιών. Μετά την πρώτη προσγείωση που έγινε από Boeing της εταιρείας Condor και για την οποία ελήφθησαν έκτακτα μέτρα ασφαλείας που περιλάμβαναν και κλείσιμο τμήματος του δρόμου που οδηγεί στο αεροδρόμιο, είχαμε και δεύτερη αναγκαστική προσγείωση.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Πρόκειται για δεύτερο Boeing που εκτελούσε το δρομολόγιο Λούτον Αγγλίας – Ηράκλειο, το οποίο αναγκάστηκε να αλλάξει κατεύθυνση και αντί για Ηράκλειο να προσγειωθεί Χανιά.

Συγκεκριμένα, ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο αεροσκάφος σε μηχανισμό που ευθύνεται για τη μείωση της ταχύτητάς του, ανάγκασε τον πιλότο και τον πύργο ελέγχου να αποφασίσουν να γίνει η προσγείωση στον αερολιμένα Χανίων και όχι στο Ηράκλειο. Τα Χανιά διαθέτουν μεγαλύτερο διάδρομο που κρίθηκε απαραίτητος για την προσγείωση του αεροσκάφους από τη στιγμή που αυτό μπορεί να αντιμετώπιζε πρόβλημα στη μείωση της ταχύτητάς του.

Μάλιστα, ο δρόμος που οδηγεί προς το αεροδρόμιο παρέμεινε κλειστός για τα αυτοκίνητα για λόγους ασφαλείας στην περίπτωση που η προσγείωση δεν έληγε αισίως κάτι που ευτυχώς δεν χρειάστηκε καθώς το Boeing πάτησε έδαφος με επιτυχία και χωρίς προβλήματα.

Περισσότερα νέα για την Κρήτη στο flashnews.gr

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top