Διεθνή

Διακοπές με οτοστόπ για πατέρα και γιο στην Κίνα

uausdta1.jpg

Για τις περισσότερες οικογένειες, οι διακοπές πατέρα- γιου σημαίνουν κάτι χαλαρωτικό που θα τους φέρει πιο κοντά. Ωστόσο ο Pu Wei θέλησε να μοιραστεί κάτι πιο δραστήριο με τον 8χρονο γιο του και ξεκίνησαν να ταξιδεύουν στη βόρεια Κίνα με βασικό μέσο μεταφοράς το… ωτοστόπ και προϋπολογισμό μόλις 100 γουάν – 13,5 ευρώ.

Με δεδομένο το πολύ μικρό χρηματικό ποσό είναι προφανές πως οι δύο ταξιδιώτες είναι πολύ φειδωλοί στα έξοδά τους.

Ο πατέρας είναι γνωστό πρόσωπο στην περιοχή του καθώς ήταν ο πρώτος από τη συγκεκριμένη κινεζική επαρχία που κατέκτησε την κορυφή του Έβερεστ.

Έτσι αποφάσισε να πάρει τον γιο του Dou Ge σε αυτό το ταξίδι- εμπειρία ζωής για να μάθουν μαζί για την «αγάπη, την αυτοπεποίθηση, τη γενναιότητα, τη δύναμη και την ευγνωμοσύνη», όπως έγραψε στο κινεζικό αντίστοιχο του Twitter.

Ξεκίνησαν από το Xianyang στις 7 Ιουλίου και εξακολουθούν να βρίσκονται στο δρόμο. Τελικός προορισμός τους η πόλη Lanzhou, σε απόσταση σχεδόν 600 χιλιομέτρων.

Για να ανταπεξέλθουν στον πολύ περιορισμένο προϋπολογισμό τους, πατέρας και γιος κάνουν διάφορες δουλειές του ποδαριού για να πληρώσουν για τη μεταφορά, την τροφή και τη διαμονή τους.

Μέχρι στιγμής δεν ήταν όλα ανέφελα πάντως, καθώς χρειάστηκε να περπατήσουν έως και 11 χιλιόμετρα πριν βρουν το πρώτο διερχόμενο όχημα που τους μετέφερε παρακάτω. Σε άλλο σημείο του ταξιδιού τους δεν έβρισκαν πουθενά να στήσουν τη σκηνή τους για το βράδυ και χρειάστηκε να εξηγήσουν πολλά σε μια οικογένεια για να τους το επιτρέψει.

Συνάντησαν ωστόσο και πολύ γενναιόδωρους ανθρώπους, άλλοι που τους μετέφεραν με τα οχήματά τους, άλλοι που τους πλήρωναν το φαγητό όταν μάθαιναν για το ταξίδι τους κι άλλοι που τους προσκάλεσαν ακόμα και στα σπίτια τους για να διανυκτερεύσουν εκεί.

«Αυτές οι διακοπές πατέρα- γιου μας ανήκουν. Είναι η πρώτη φορά που ταξιδεύουμε τόσο μακριά και μάθαμε πολλά στο δρόμο», έγραψε ο Pu Wei στο blog του.

uausdta2.jpguausdta3.jpguausdta4.jpguausdta5.jpguausdta6.jpguausdta7.jpguausdta8.jpguausdta1.jpg

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top