Ελλάδα

Διεθνή μέσα: Ήρωας ο Έλληνας που έπεσε νεκρός στο Μόναχο

A1C99269694C3DB5922C0419464EC7BC.jpg

Ήρωα χαρακτηρίζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τον Έλληνα, με καταγωγή από τον Άρατο Ροδόπης, Χουσεΐν Ντάϊτζίκ, που έχασε τη ζωή του από τα πυρά του 18χρονου Ιρανογερμανού δράστη χθες στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου.

Ήρωα χαρακτηρίζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τον Έλληνα, με καταγωγή από τον Άρατο Ροδόπης, Χουσεΐν Νταϊτζίκ, που έχασε τη ζωή του από τα πυρά του 18χρονου Ιρανογερμανού δράστη χθες στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου.

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph αναφέρει ότι ο Έλληνας ήρωας δέχτηκε δύο σφαίρες έξω από το χώρο του εστιατορίου στην προσπάθεια του να σώσει την αδερφή του την ώρα που ο δράστης πυροβολούσε αδιακρίτως.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατέρας του νεαρού Έλληνα υπέστη καρδιακή προσβολή και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του γιου του.

daitsik20160723.jpg

«Η ύπαρξη ενός Έλληνα ανάμεσα στους 9 νεκρούς της χθεσινής επίθεσης μας δεσμεύει ακόμα περισσότερο στον αγώνα να εξαλείψουμε το μίσος και την τρομοκρατία από την Ευρώπη» τονίζει σε μήνυμα του ο πρωθυπουργός.

Ο 18χρονος Έλληνας είχε γεννηθεί και διέμενε μόνιμα με τους γονείς του και τα δύο του αδέρφια στη Γερμανία, ενώ η οικογένεια επισκεπτόταν την Ελλάδα κάθε καλοκαίρι για τις διακοπές της.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι τρεις Τούρκοι και ένας Κοσοβάρος.

Οχτώ από τα 9 θύματα ήταν ηλικίας 15 έως 21ενος ετών, ενώ στα θύματα συγκαταλέγεται και μια γυναίκα 45 ετών.

aratos20160723.jpg

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top