Οικονομία

Διευκρινίσεις για τα σενάρια περί μονομερών ενεργειών της κυβέρνησης για «κούρεμα» των στόχων

xouliarakis-735x459.jpg

Διαψεύδονται από το υπουργείο Οικονομικών τα δημοσιεύματα περί μονομερών ενεργειών της κυβέρνησης για «κούρεμα» των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% το 2019 και το 2020.

Όπως ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου, δεν υπήρξε τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Ενώ, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος φέρεται να μετείχε στην τηλεδιάσκεψη, είναι εδώ και ημέρες στο Λονδίνο, όπου έχει επαφές με επενδυτές.

Σχετικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η κυβέρνηση τοποθέτησε στο 2,5% του ΑΕΠ  τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2019 και στο 2% για το 2020, χαμηλώνοντας τον πήχη κάτω από το 3,5%, όπως επιμένουν οι δανειστές.

Κατά τα δημοσιεύματα το θέμα συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη που είχε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης με τους εκπροσώπους των δανειστών και συγκεκριμένα με τους Ντέκλαν Κοστέλο από την Ε.Ε., Ράσμους Ρέφερ από την ΕΚΤ και Νικόλα Τζαμαριόλι από τον ESΜ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντέλια Βελκουλέσκου και η ίδια μίλησε για στόχο 1,5% του ΑΕΠ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top