Διεθνή

Δύο συλλήψεις φερόμενων πρακτόρων του ISIS στο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης

31F34301DF40673AFDD200B80AF3CC80.jpg

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων που οδήγησαν στη σύλληψη των δύο υπόπτων, οι τούρκοι αστυνομικοί φέρεται να βρήκαν τέσσερις διόπτρες που χρησιμοποιούνται από ελεύθερους σκοπευτές, τρεις στολές παραλλαγής, δύο διαβατήρια, τρεις ταυτότητες Κιργιστάν και πέντε πιστοποιητικά γεννήσεως.

Δύο ύποπτοι που θεωρούνται πράκτορες του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, που την προηγούμενη εβδομάδα έγινε στόχος τριπλής βομβιστικής επίθεσης, όπως μεταδίδει το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Οι δύο ύποπτοι φέρεται να προέρχονται από το κεντροασιατικό κράτος του Κιργιστάν. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων που οδήγησαν στη σύλληψή τους, οι αστυνομικοί φέρεται να βρήκαν τέσσερις διόπτρες που χρησιμοποιούνται από ελεύθερους σκοπευτές, τρεις στολές παραλλαγής, δύο διαβατήρια, τρεις ταυτότητες Κιργιστάν και πέντε πιστοποιητικά γεννήσεως.

Οι ύποπτοι φέρεται να συμμετείχαν στη διακίνηση ανθρώπων που βρίσκονται σε περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος, χωρίς να υπάρχουν ακόμα περισσότερες πληροφορίες.

Στο τηλεγράφημα δεν διευκρινίζεται εάν οι συλληφθέντες είχα μόλις αφιχθεί στην Τουρκία ή προσπαθούσαν να αναχωρήσουν για κάποια άλλη χώρα.

Η τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ προκάλεσε τον θάνατο 45 ανθρώπων και άφησε πίσω της περισσότερους από 200 τραυματίες.

Έως τώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, όμως οι τουρκικές Αρχές πιστεύουν ότι πρόκειται για χτύπημα των τζιχαντιστών.

Σχεδόν 30 ύποπτοι έχουν έως τώρα τεθεί υπό κράτηση για πιθανή σύνδεση με την επίθεση.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top