Διεθνή

Δύο συλλήψεις για το τρομοκρατικό μακελειό στο Μπαγκλαντές

64E73F541CDF24E7A672B70FD05328BF.jpg

Το τρομοκρατικό χτύπημα, με 20 νεκρούς, κινδυνεύει να λάβει και πολιτική διάσταση, υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι οι δράστες είναι γόνοι πλούσιων οικογενειών του Μπαγκλαντές.

Δύο άτομα έχουν συλληφθεί στο Μπαγκλαντές σχετικά με την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση και ομηρία που έλαβε χώρα την Παρασκευή, μέσα στη διπλωματική ζώνη της πρωτεύουσας Ντάκα, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ένας από τους συλληφθέντες είναι ένας από τους επτά δράστες της επίθεσης, που είχε ως στόχο ένα εστιατόριο όπου συχνάζουν ξένοι πολίτες. Οι έξι συνεργοί του έπεσαν νεκροί κατά την έφοδο των αστυνομικών στο κατάστημα.

Ο δεύτερος συλληφθείς αρχικά θεωρούνταν όμηρος που διασώθηκε, όμως στη συνέχεια κίνησε τις υποψίες της Αστυνομίας, καθώς πλάνα που κινηματογραφήθηκαν από πολίτες σε γειτονικά κτήρια καταδεικνύουν ότι βρισκόταν σε συνεννόηση με τους τρομοκράτες.

Την ευθύνη για το μακελειό, που κατέληξε στο θάνατο 20 ομήρων και δύο αστυνομικών, έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος. Οι τοπικές Αρχές έχουν διαψεύσει ότι οι επτά τρομοκράτες είχαν άμεση σύνδεση με τη τζιχαντιστική οργάνωση, όμως το ISIS έχει δημοσιοποιήσει φωτογραφίες όπου οι φερόμενοι δράστες εικονίζονται ένοπλοι και χαμογελαστοί μπροστά στη σημαία της οργάνωσης.

Η υπόθεση κινδυνεύει να λάβει και πολιτική διάσταση, καθώς χρήστες κοινωνικών δικτύων υποστηρίζουν ότι τα άτομα που εικονίζονται στις φωτογραφίες του ISIS είναι γόνοι πλούσιων οικογενειών του Μπαγκλαντές. Μερικές από τις εν λόγω οικογένειες είναι αναμεμιγμένες στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Οι νέοι, που φέρεται να είχαν φοιτήσει σε κορυφαία σχολεία και πανεπιστήμια, έχουν εξαφανιστεί εδώ και μήνες.

Ανάμεσα στους 20 άμαχους που σκοτώθηκαν στην επίθεση βρίσκονται Αμερικανοί και Ιταλοί. Η Ουάσιγκτον και η Ρώμη έχουν προσφέρει τη βοήθειά τους για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top