Οικονομία

ΕΕ: Καμπανάκι κινδύνου για δόση και αξιολόγηση

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Άμεση επιτάχυνση της εφαρμογής των επόμενων 16 προαπαιτουμένων, έτσι ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στην εκταμίευση της επόμενης υποδόσης ύψους 2.8 δις ευρώ τον Σεπτέμβριο θέλουν οι θεσμοί σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Καλά πληροφορημένες ευρωπαϊκές πηγές αναφέρουν πως οι θεσμοί διαπιστώνουν καθυστέρηση από τη πλευρά της κυβέρνησης στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για νέο θρίλερ τον Σεπτέμβριο και παράσταση της αβεβαιότητας.

Δίνοντας να εννοηθεί πως «υπάρχει μεν χρόνος μέχρι τον Σεπτέμβριο, αλλά πρέπει να βιαστούμε», ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε πως οι θεσμοί περιορίζονται τώρα σε συστάσεις προς τη κυβέρνηση για αύξηση του ρυθμού προόδου,  αλλά ο κίνδυνος νέων καθυστερήσεων είναι πολύ υπαρκτός.

«Υπάρχουν ήδη κάποιες καθυστερήσεις» είπε η ίδια πηγή, δείχνοντας την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών έτσι ώστε να γίνει ομαλά η εκταμίευση της επόμενης υποδόσης.

Από τη πλευρά της Επιτροπής «ουδέν σχόλιο» ήταν η χθεσινή απάντηση του αναπληρωτή εκπρόσωπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αλεξάντερ Βίντερστάιν, σε ερώτηση σχετικά με το ίδιο ζήτημα, δείχνοντας την απροθυμία των θεσμών να ανεβάσουν τους τόνους προς το παρόν.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το αν η Επιτροπή είναι ενήμερη για τις καθυστερήσεις αυτές και αν μπορεί να αναλύσει την τωρινή κατάσταση των διαπραγματεύσεων, ο Αλεξάντερ Βίντερστάιν δεν έδωσε κάποια απάντηση λέγοντας πως, «δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο να κάνω, και δεν θα επεκταθώ περεταίρω πάνω στο ζήτημα».

Μια καθυστέρηση της εκταμίευσης της δεύτερης υποδόσης οδηγεί επίσης στην καθυστέρηση της έναρξης της δεύτερης αξιολόγησης που βάση του χρονοδιαγράμματος θα ξεκινούσε στα μέσα του φθινοπώρου και αναμένεται να λήξει πριν το τέλος του 2016.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top