Ελλάδα

ΕΕΔΥΕ: Συγκέντρωση και πορεία κατά της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ

550_334_520777.jpg

Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία, διοργάνωσε η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), μαζί με άλλους φορείς, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Θανάσης Παφίλης, γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, μέλος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ).

Στην κινητοποίηση, παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας ο οποίος δήλωσε:

«Το μήνυμα είναι ένα: Καμία συμμετοχή στα επικίνδυνα σχέδια που εξυφαίνονται αυτές τις ημέρες στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία. Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να οργανώσει την πάλη του ενάντια στις επεμβάσεις, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. «Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο», «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Αποδέσμευση απ’ όλες τις λυκοσυμμαχίες». Αυτά τα συνθήματα να αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά του εργατικού λαϊκού κινήματος, μαζί με τις οικονομικές διεκδικήσεις για ανάκτηση των απωλειών από τα χρόνια της κρίσης, για κοινωνικά δικαιώματα, για κατάργηση των αντεργατικών νόμων και μνημονίων, για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση με τη νέα αξιολόγηση το φθινόπωρο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top