Ελλάδα

Έγκαιρη καταβολή των μισθών τους ζητούν οι εργαζόμενοι του Μαρινόπουλου

2560060-735x443.jpg

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Εργασίας ιδιωτικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Μαρινόπουλος ΑΕ», στο πλαίσιο της τετράωρης στάσης εργασίας, από τις 8 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι, στα καταστήματα και τις αποθήκες της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι ζητούν ενημέρωση για τις εξελίξεις και διεκδικούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, καθώς και την έγκαιρη καταβολή όλων των μισθών.

Σύμφωνα με τον Άχμετ Μουσταφά, εργαζόμενο στη «Μαρινόπουλος», μέλος της διοίκησης του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και μέλος της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου Μαρινόπουλος, οι εργαζόμενοι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις καθημερινές υποχρεώσεις τους και ζητούν την άμεση καταβολή της μισθοδοσίας του Ιουνίου και ολόκληρου του επιδόματος αδείας. Οι εργαζόμενοι, εντός της ημέρας, αναμένεται να συνεδριάσουν, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μουσταφά χαρακτήρισε την κατάσταση ως τραγική. «Οι εργαζόμενοι είμαστε στην ανασφάλεια και απλήρωτοι για τον Ιούνιο και το επίδομα έχει μπει σε δόσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: «Πάρα πολλοί συνάδελφοι δυσκολεύονται να πληρώσουν τις βασικές τους ανάγκες, αυτή τη στιγμή. Υπάρχει μία δυσκολία. Εμείς διεκδικούμε και από την κυβέρνηση και από την εταιρεία να μας δώσει μία σαφή απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι με τους εργαζόμενους. Τα καταστήματα, ακόμα και μετά την απόφαση του δικαστηρίου, παραμένουν άδεια από εμπορεύματα. Αυτό προκαλεί άγχος στους εργαζόμενους, με την έννοια ότι η εξυγίανση δεν προχωράει. Στα καταστήματα δεν μπαίνουν καταναλωτές να ψωνίσουν. Οι εργαζόμενοι προσπαθούν να καλύψουν τρύπες. Δεν σταματάμε εδώ, μέχρι να διεκδικήσουμε στο ακέραιο το μισθό μας και το επίδομα αδείας, καθώς και να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, δήλωσε ότι το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων του Μαρινόπουλου, όπως και στον αγώνα των υπόλοιπων εργαζομένων, που βρίσκονται σε δεινή κατάσταση. «Τους καλούμε να οργανώσουν την πάλη τους. Είναι ο μόνος δρόμος, για να μπορέσουν να πληρωθούν και να μην χάσουν τη θέση εργασίας τους, γιατί είναι γνωστό ότι οι εργοδότες κάνουν διάφορες επιλογές και αφήνουν τους εργαζόμενους στο δρόμο» τόνισε ο κ. Κατσώτης. Υπογράμμισε δε ότι, με την ενότητά τους και με τη μαχητικότητά τους, πρέπει να διεκδικήσουν τη ζωή που δικαιούνται. «Είμαστε στο πλάι τους. Υπάρχει εργασιακή ζούγκλα και, δυστυχώς, ενόψει του νέου εργασιακού, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Γι’ αυτό, καλούμε τους εργαζόμενους να προετοιμαστούν για σκληρό αγώνα, προκειμένου να δυσκολέψουμε, να εμποδίσουμε, να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική και να διασφαλίσουμε τη σταθερή δουλειά για τον κόσμο με συλλογικές συμβάσεις, με δικαιώματα για όλους» σχολίασε ο κ. Κατσώτης.

Σημειώνεται ότι αντιπροσωπεία εργαζομένων της Μαρινόπουλος συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top