Διεθνή

EgyptAir MS804: Ένας από τους πιλότους προσπαθούσε να σβήσει φωτιά

42E8C78EDB6AF5167CF5DCF6D089F395.jpg

Ένας από τους πιλότους της μοιραίας πτήσης MS804 της EgyptAit προσπαθούσε, πριν την σύγκρουση, να σβήσει μία πυρκαγιά, σύμφωνα με νέα δεδομένα που ανακτήθηκαν από το μαύρο κουτί του αεροσκάφους.

Ένας από τους πιλότους της μοιραίας πτήσης MS804 της EgyptAit προσπαθούσε, πριν την σύγκρουση, να σβήσει μία πυρκαγιά, σύμφωνα με νέα δεδομένα που ανακτήθηκαν από το μαύρο κουτί του αεροσκάφους. Στις 16 Μαΐου το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το Παρίσι με προορισμό το Κάιρο, οδηγώντας στο θάνατο και τους 66 επιβαίνοντες, όταν κατέπεσε στα νερά της Μεσογείου.

Εφτά λεπτά πριν χαθεί το στίγμα ένα από τα μαύρα κουτιά κατέγραψε μία σειρά μηνυμάτων που καταδεικνύουν πολλαπλές βλάβες. Οι δύο από αυτές αφορούσαν στους αισθητήρες των παραθύρων και άλλες δύο καταδείκνυαν παρουσία καπνού τόσο στην τουαλέτα όσο και στην κεντρική μονάδα ηλεκτρονικών κάτω από το πιλοτήριο.

Όπως διευκρινίζουν οι ειδικοί, οι αισθητήρες καπνού είναι προγραμματισμένοι να εντοπίζουν φωτιά αλλά μπορούν επίσης να ενεργοποιηθούν σε περίπτωση απότομης αποσυμπίεσης.

Η αρμόδια επιτροπή ερευνών του αερομεταφορέα υπογραμμίζει πως τα δεδομένα της πτήσης ενισχύουν την υπόθεση παρουσίας καπνού στο εσωτερικό του αεροσκάφους: «Τα συντρίμμια που ανασύρθηκαν φέρουν σημάδια καταστροφής από υψηλή θερμοκρασία και παρουσία πυκνού μαύρου καπνού».

Η αιτία της καταστροφής ωστόσο παραμένει άγνωστη. Οι γαλλικές αρχές διεξάγουν έρευνες για το πολύνεκρο δυστύχημα, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να ενισχύει το σενάριο τρομοκρατικού χτυπήματος.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top