Διεθνή

Είκοσι πέντε οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων στην Ιταλία

Μέχρι αυτή την στιγμή, οι ιταλικές αρχές δεν θεωρούν τον απολογισμό αυτό οριστικό. Ρέντσι: «Η Ιταλία έχει το δικαίωμα να μάθει την αλήθεια»

VIDEO

34FF11D5FC58BA2D11AF900747D407CC.jpg

Ανατριχιαστικές εικόνες από τα συντρίμμια των συρμών

Είκοσι πέντε νεκροί, και πάνω από πενήντα τραυματίες, είναι ο νεότερος απολογισμός της σύγκρουσης δυο συρμών στην περιοχή της Απουλίας, στην Νότια Ιταλία. Μέχρι αυτή την στιγμή, όμως, οι ιταλικές αρχές δεν θεωρούν τον απολογισμό αυτό οριστικό.

1851733_tren2.jpg

Σύμφωνα με το
ιταλικό ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι La7, τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι η τραγική αυτή σύγκρουση προκλήθηκε, πιθανότατα, από μηχανική βλάβη, από την στιγμή, μάλιστα, που το σύστημα το οποίο ελέγχει τους σηματοδότες κοντά στο σημείο του δυστυχήματος ελέγχεται μέσω παρωχημένης τεχνολογίας.

1851733_Scontro_treni_Mazzilli_-_4.jpg

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο οποίος μεταβαίνει εσπευσμένα στην Απουλία, αναφερόμενος στο δυστύχημα τόνισε ότι «υπάρχει θυμός και δάκρυα για τις ζωές αυτές που χάθηκαν και για τις οικογένειές τους. Αλλά υπάρχει και πάρα πολύς θυμός. Η Ιταλία έχει το δικαίωμα να μάθει την αλήθεια. Θέλουμε να πέσει άπλετο φως πάνω σε όλη αυτή την υπόθεση».

1851733_Scontro_treni_Mazzilli_-_5.jpg

Από την πλευρά του, τέλος, το προβεβλημένο στέλεχος των Πέντε Αστέρων και αντιπρόεδρος της Βουλής Λουίτζι Ντι Μάιο, υπογράμμισε ότι «η Δικαιοσύνη πρέπει να επιτελέσει οπωσδήποτε το έργο της», αλλά «με την σημερινή τεχνολογία και τις λύσεις που υπάρχουν, είναι παράλογο να μπορούν να συμβαίνουν ακόμη τραγωδίες σαν και αυτή».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top