Οικονομία

Εισαγγελική έρευνα για τον Άνθιμο Θωμόπουλο, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Πειραιώς

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=ZmlsZX

Την παρέμβαση της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου προκάλεσαν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Άνθιμος Θωμόπουλος έχοντας «οργανωμένο σχέδιο» δεν διασφάλισε, ως όφειλε, τα συμφέροντα της Τράπεζας.

Η κυρία Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή τις παραπάνω καταγγελίες. Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν οι καταγγελόμενες πράξεις τελέστηκαν σε βάρος της Τράπεζας Πειραιώς και αν έχει δριαπαχθεί το αδίκημα της «απόπειρας απιστίας». Την έρευνα θα διενεργήσουν οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Αντώης Ελευθεριάνος και Γιάννης Δραγάτσης.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αλλά και έπειτα από καταγγελίες που έχουν γίνει, ο κ. Θωμόπουλος όταν βρισκόταν στο τιμόνι της Τράπεζας Πειραιώς, είχε αναλάβει στο πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας την εξεύρεση κεφαλαίων απο το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ενώ ο Άνθιμος Θωμόπουλος είχε διαβεβαιώσει ότι είχε βρει τα κεφάλαια αυτά, στην ουσία κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί. Τα στελέχη της Τράπεζας το αντιλήφθηκαν λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία της ανακεφαλαιοποίησης  και για αυτό το λόγο υπήρξε άμεση κινητοποίηση κορυφαίων στελεχών για να επιλυθεί το πρόβλημα και να προλάβουν τις προθεσμίες και να μην κινδυνεύσει η επιβίωση της Τράπεζας.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top