Ελλάδα

Έκκληση Ιερώνυμου: Η Πολιτεία να προσφέρει τα αυτονόητα στους ακρίτες

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

«Από όλα τα αγαθά το αγαθότερο, από όλα τα όμορφα το ομορφότερο», χαρακτήρισε την πατρίδα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, από την Σαμοθράκη, από όπου απέστειλε μήνυμα στους ακρίτες της χώρας να μην εγκαταλείψουν τον τόπο τους και έκκληση στην Πολιτεία «να τους προσφέρει τα αυτονόητα, δηλαδή, καλύτερες υπηρεσίες υγείας και συγκοινωνίας».

«Πολλά χρόνια ήθελα να βρεθώ στο πιο ακραίο βορειοανατολικό σύνορο της χώρας μας και με τη χάρη του Θεού σήμερα βρίσκομαι εδώ κοντά σας», είπε ο Αρχιεπίσκοπος, καθώς είναι η πρώτη φορά που Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας επισκέπτεται τη Σαμοθράκη. Από το Στρατόπεδο Χατζηγιώργη, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απευθύνθηκε στους στρατιώτες και τους αξιωματικούς του 41ου Συντάγματος προς τους οποίους επισήμανε ότι «τα ιδανικά της πατρίδας, της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας είναι αυτά που όλοι οι Έλληνες πρέπει να τα προσέχουμε ως κόρη οφθαλμού». Νωρίτερα, μετέβη στο απόκρημνο Παρεκκλήσι της Παναγίας της Κρημνιώτισσας στο βουνό Σάος.

Ο Αρχιεπίσκοπος βρίσκεται από την Παρασκευή στη Σαμοθράκη όπου κατέπλευσε με σκάφος του Λιμενικού. Μάλιστα, κατά την προσέγγισή του στο λιμάνι της Καμαριώτισσας τον προϋπάντησαν και τον συνόδευσαν αλιευτικά σκάφη Σαμοθρακιτών ψαράδων. Ακολούθως, επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της Χώρας όπου προσκύνησε τις τίμιες κάρες και τα ιερά λείψανα των Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων της Σαμοθράκης. Στη Χώρα τον υποδέχθηκαν κάτοικοι και τα παιδιά των σχολείων που τον καλωσόρισαν με ύμνους και τραγούδια για το καλωσόρισμα. Ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Σαμοθράκης στην Παλαιόπολη και το Στασίδι του Αποστόλου Παύλου και ξεναγήθηκε στα μνημεία του νησιού. Μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε το υπό κατασκευήν Ελαιουργείο του νησιού, πρότυπη μονάδα παραγωγής και τυποποίησης προϊόντων λαδιού και βιολογικού λιπάσματος, και το χωριό Προφήτης Ηλίας.

Toν Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συνοδεύουν στη Σαμοθράκη οι μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Συμεών Βολιώτης και ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top