Πολιτική

Έκκληση Κουρουμπλή; Αν υπάρξει μπόνους θα έχουμε μονοκομματική κυβέρνηση

FACC97AC2CE4F8775EA1C0634864E7BA.jpg

« Αν υπάρξει μπόνους και 42% θα έχουμε μονοκομματική κυβέρνηση. Αυτό είναι το ζητούμενό για εσάς ή η συμμετοχή σας σε μια ευρύτερη προοδευτική κυβέρνηση», ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Εντείνει τις προσπάθειες η κυβέρνηση στην κούρσα συγκέντρωσης των πολυπόθητων 200 ψήφων για την εφαρμογή της κατάργησης του μπόνους από τις αμέσως επόμενες εκλογές.

Κι ενώ οι διαρροές περί σκέψεων του Μεγάρου Μαξίμου για αλλαγές στον εκλογικό νόμο δίνουν και παίρνουν, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής αντί επιβεβαίωσης των φημών, έστρεψε το ενδιαφέρον του στο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι και επιχειρώντας να τους πείσει έκανε ένα άνοιγμα που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ τούς έστειλε το μήνυμα «ψηφίστε την κατάργηση του μπόνους για να μην κάνει μονοκομματική κυβέρνηση η ΝΔ και να συνεργαστούμε εμείς…».

«Τοποθετείστε με τέτοιο τρόπο που ο ιστορικός του μέλλοντος θα προβληματιστεί γιατί το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι θέλουν μπόνους; Τους αφορά; Όχι. Αν υπάρξει μπόνους και 42% θα έχουμε μονοκομματική κυβέρνηση. Αυτό είναι το ζητούμενό για εσάς ή η συμμετοχή σας σε μια ευρύτερη προοδευτική κυβέρνηση, που θα συστρατεύσει περισσότερες δημοκρατικές δυνάμεις, για να σηκώσουμε όλοι μαζί το βάρος στην αντιμετώπιση των μικρών, μεσαίων και πολύ μεγάλων προβλημάτων;», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Κουρουμπλής πάντως απέφυγε να δώσει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα της ΝΔ, του Ποταμιού ακόμη και της Ένωσης Κεντρώων, αναφορικά με το αν το δικαίωμα ψήφου στα 17 αναφέρεται επί της ουσίας στην πλασματική συμπλήρωση των ετών αυτών και άρα αφορά τους 16άρηδες, αρκούμενος να απευθύνει πρόσκληση υπερψήφισης της επίμαχης ρύθμισης.

Αναφορικά, δε, με τις συνεχείς εκκλήσεις του προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης για κατάθεση προτάσεων με στόχο τη συζήτησή τους και παρά το γεγονός ότι τόσο ο Κώστας Σκανδαλίδης (ΠΑΣΟΚ) όσο και ο Κωνσταντίνος Μπαργιώτας (Ποτάμι) το έπραξαν για την ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού, ένα αναλογικότερο μπόνους και την κατάτμηση περιφερειών, ο Υπουργός Εσωτερικών τελικά προκάλεσε θυμηδία, αφού όχι μόνο υποσχέθηκε τη συζήτηση όλων των προτάσεων σε μελλοντικό χρόνο αλλά είπε και τη μυθική ατάκα «ο διάλογος πρέπει να ξεκινάει την επόμενη μέρα ψήφισης ενός νόμου».

Κατά τα λοιπά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επιτέθηκε στη ΝΔ και επιχειρώντας να αποσείσει τις αιτιάσεις της περί ακυβερνησίας εξαιτίας της κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, υποστήριξε ότι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Δεκτός κατά πλειοψηφία, με τις θετικές ψήφους της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της Ένωσης Κεντρώων, έγινε νωρίτερα ο εκλογικός νόμος επί της αρχής στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής όπου συζητείται.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top