Ελλάδα

Έκτακτες επιχορηγήσεις σε εποπτευόμενους φορείς του υπ. Πολιτισμού

3.medium.jpg

Το Εθνικό Θέατρο και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου θα λάβουν έκτακτες επιχορηγήσεις, όπως αποφασίστηκε μετά από συνάντηση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδη Μπαλτά, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, πληροφορεί με σημερινή του ανακοίνωση το ΥΠΠΟΑ.

Συγκεκριμένα, το Εθνικό Θέατρο ενισχύεται για εφέτος με έκτακτη επιχορήγηση ύψους έως 1 εκατ. ευρώ, που θα εκταμιευθεί σταδιακά, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος έως το τέλους του έτους.

Επιπλέον, με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που υπεγράφη και από τον υπουργό Πολιτισμού και πρόκειται να ψηφιστεί άμεσα, οι εργαζόμενοι – καλλιτέχνες του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), θα αποζημιώνονται με τα ποσά των 45 ευρώ για έξοδα διανυκτέρευσης και 50 ευρώ για ημερήσια αποζημίωση, για τις εκτός έδρας μετακινήσεις τους, άνω των 50 χιλιομέτρων, διασφαλίζοντας την ομαλή διεξαγωγή των παραστάσεων στην Επίδαυρο και στο Θέατρο των Φιλίππων.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου θα λάβει έκτακτη επιχορήγηση ύψους 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της κινηματογραφικής παραγωγής, δεδομένου ότι εκκρεμεί αξιολόγηση φακέλων παραγωγής και σεναρίων, από το Νοέμβριο του 2014.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, έχει ήδη ενσωματωθεί ποσό ύψους 2 εκατ. ευρώ στην τακτική επιχορήγηση, προκειμένου να καλυφθεί το κενό στη χρηματοδότηση του ΕΚΚ, που προκλήθηκε από την κατάργηση του ειδικού τέλους στα εισιτήρια του κινηματογράφου. Επομένως, η τακτική επιχορήγηση του ΕΚΚ για το έτος 2016 ανέρχεται στα 3,6 εκατ., στα οποία προστίθεται η έκτακτη επιχορήγηση των 2 εκατ. ευρώ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top