Ελλάδα

Ελεύθερη διέλευση των οδηγών από τα διόδια Μαλγάρων εξαιτίας της 24ωρης απεργίας

148913FD158F30B6276ED1E1CD4993D7.jpg

Ενημέρωση των οδηγών που διέρχονται από τα διόδια των Μαλγάρων, αλλά και ελεύθερη διέλευση χωρίς αντίτιμο μέχρι τα μεσάνυχτα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην “Εγνατία Οδός ΑΕ” που μετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Ενημέρωση των οδηγών που διέρχονται από τα διόδια των Μαλγάρων, αλλά και ελεύθερη διέλευση χωρίς αντίτιμο μέχρι τα μεσάνυχτα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην “Εγνατία Οδός ΑΕ” που μετέχουν στην 24ωρη απεργία, ζητώντας μεταξύ άλλων την ακύρωση του σχεδιασμού για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού και των αυτοκινητοδρόμων της βόρειας Ελλάδας και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

«Αντιδρούμε στην ιδιωτικοποίηση του αυτοκινητοδρόμου Εγνατίας Οδού και του συνόλου του στρατηγικού δικτύου αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας Ελλάδας, μήκους 1000 χιλιομέτρων γιατί είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον. Με βάση τον σχεδιασμό παραχωρείται το δικαίωμα εκμετάλλευσης σε ιδιώτη. Σήμερα στην εταιρεία ασχολούνται 240 άτομα και πιθανόν να υπάρξει εξέλιξη στους εργαζόμενους μετά την παραχώρηση. Η ιδιωτικοποίηση είναι μνημονιακή δέσμευση και στην αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου είναι μία από τις προϋποθέσεις», επισήμανε ο γενικός γραμματέας εργαζομένων της “Εγνατίας Οδός ΑΕ”, Θανάσης Τσαρτσάρογλου για να συμπληρώσει ο αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων, Παρθένης Τσουκαλάς

«Σήμερα οι οδηγοί θα περνούν ελεύθερα από τα διόδια. Οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου. Θέλω να πω ότι το αντίτιμο σήμερα είναι το φθηνότερο σε όλη την Ελλάδα. Για κάθε χιλιόμετρο ο οδηγός δαπανά 3 λεπτά, ενώ μετά την παραχώρηση ενδέχεται να αυξηθούν τα διόδια».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top