Ελλάδα

Εμπνευσμένες δημιουργίες σχεδιαστών σε ένα εντυπωσιακό fashion show

akto17.jpg

Οι σπουδαστές Fashion Design του ΑΚΤΟ Αθήνας & Θεσσαλονίκης παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία τις εμπνευσμέ­νες δημιουργίες τους, σε ένα εντυπωσιακό fashion show, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 22 Ιουνίου στον ΑΚΤΟ με οικοδέσποινα τη γνωστή παρουσιάστρια Μαντώ Γαστεράτου.

Το πολυπληθές κοινό που κατέκλυσε το κεντρικό campus του ΑΚΤΟ (Ευελπίδων 11Α, Πεδίον Άρεως) και το αποτε­λούσαν σχεδιαστές μόδας, designers, δημοσιογράφοι, σπουδαστές, γονείς και φίλοι, είχε την ευκαιρία να απολαύσει πρωτότυπο design, άψογη τεχνική, μοναδικούς συνδυασμούς υφασμάτων & υλικών και δυναμικές στιλι­στικές παρεμβάσεις που αναδείκνυαν την ξεχωριστή προσωπική σφραγίδα κάθε απόφοιτου νέου fashion designer.

Το show πραγματοποιήθηκε σε 3 θεματικές ενότητες.

– Στην πρώτη οι τελειόφοιτοι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΤΟ παρουσίασαν δημιουργίες εμπνευσμένες από το κίνημα της Art Nouveau και από τους βασικούς εκπροσώπους της τον Gustav Κlimt και Alfons Mucha. Τα χρυσά φουτου­ριστικά μοτίβα στα πορτραίτα του πρώτου και οι αιθέριες νύμφες των σχεδίων του δεύτερου, αποτέλεσαν την έμπνευση των σπουδαστών, οι οποίοι συνδύασαν μεταξωτά αέρινα υφάσματα με σπειροειδή σχήματα μεταφέρο­ντας την ατμόσφαιρα της Art Nouveau σε μια συλλογή γεμάτη κίνηση και πολυτέλεια!

– Στη δεύτερη θεματική ενότητα με θέμα «Shakespeare in fashion», οι σπουδαστές του Β΄έτους (Κολεγιακό πρόγραμμα & Open Learning), εμπνέονται από το έργο του μεγάλου δραματουργού, που το 2016 συμπληρώνο­νται 400 χρόνια από το θάνατο του και παρουσιάζουν collection που βασίζεται σε 4 επιμέρους άξονες αναφοράς: Ο σκοτεινός Σαίξπηρ, Ο έρωτας και ο Σαίξπηρ, Το παιχνίδι των μεταμορφώσεων, Ο Σαίξπηρ ως προσωπικό­τητα.

Το design του σύγχρονου δημιουργού μόδας, συναντά ένα πολύπλοκο σύμπαν βίαιων και καταστροφικών χαρακτή­ρων, αλλά και ερωτευμένων εφήβων ή απατημένων ενηλίκων, μεταμφιεσμένων κοριτσιών σε αγόρια και το αντίστροφο, έκπτωτων ηγεμόνων και εγκληματιών, ποιητών και γελωτοποιών, μυθικών πλασμάτων και ιδανικών ηρώων, προτείνοντας μια αντισυμβατική ενδυματολογική ερμηνεία.

– Στην τρίτη θεματική ενότητα, τελειόφοιτοι του προγράμματος ΒΑ (Ηοns) Degree in Fashion Design/AKTO Middlesex University, παρουσίασαν την προσωπική τους collection, η οποία είναι το αποτέλεσμα της πολύ­μηνης διπλωματικής τους εργασίας. Η θεματολογία των projects ερευνά πεδία όπως: Την αλληλεπίδραση αστικού περιβάλλοντος και φύσης μέσα από το έργο του Gaudi, την έννοια της φωλιάς ως καταφύγιο προστασίας, την ομορφιά των freaks show, τα ψυχεδελι­κά prints σε εξώφυλλα δίσκων δεκαετίας ’60-’70, την έννοια του «μοναδικού» ως γνώρισμα της Haute Couture, την έμπνευση από την τσαρική Ρωσία, την ιερότητα της ελιάς παρούσα στο ελληνικό τοπίο, το συμβολι­σμό του τριαντάφυλλου στην Πεντάμορφη και το Τέρας, τους μη αναμενόμενους συνδυασμούς του αντρικού σακακιού, τη συνεύρεση ζωγραφικής και μόδας, το Ρυθμό και τον Όγκο, το πάντρεμα δυτικού και ιαπωνικού design, το empowering fashion, την έμπνευση από την αφρικανική street art, τον κύκλο της ζωής μέσα από την τέχνη της Frida Kahlo, την τεχνική Indigo, την low brow art, τη σχέση Μόδας και Jazz, τα εκπληκτικά pop-ups βιβλία.

Ο ΑΚΤΟ είναι το μεγαλύτερο κολέγιο Τέχνης & Design στην Ελλάδα. Με την επικύρωση του κρατικού Βρετανικού Πανεπιστημίου Middlesex προσφέρει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μεταπτυχιακά και προπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε επίπεδο Bachelor και Μaster. Αξίζει ν’ αναφερθεί, ότι στον ΑΚΤΟ λειτουργεί το μοναδικό στην Ελλάδα πρόγραμμα σπουδών Σχεδιαστών Μόδας, που είναι επικυρωμένο από ερωπαϊκό κρατικό πανεπιστήμιο.

Πληροφορίες: 210 5230130, www.akto.gr, www.facebook.com/AKTOcollege

akto3.jpgakto2.jpgakto4.jpgakto10.jpg

akto13.jpgakto14.jpgakto15.jpgakto16.jpg

akto11.jpgakto12.jpgakto9.jpgakto5.jpgakto6.jpgakto7.jpgakto8.jpg
akto1.jpg

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top